Luxusní rebarborový koláč zpět

Těsto:
hladká mouka200 gmáslo100 gcukr100 g
vejce1 kssůl špetka
Náplň:
rebarbora500 gtřtinový cukr3 lžícečerstvý jemně nastrouhaný zázvor2 cm
vejce3 ksmed70 gbílý jogurt250 g
škrobová moučka (solamyl)1 lžícevanilkový pudingový prášek2 lžičkyvanilkový cukr1 ks
hladká mouka 200 g, máslo 100 g, cukr 100 g, vejce 1 ks, sůl špetka, rebarbora 500 g, třtinový cukr 3 lžíce, čerstvý jemně nastrouhaný zázvor 2 cm, vejce 3 ks, med 70 g, bílý jogurt 250 g, škrobová moučka (solamyl) 1 lžíce, vanilkový pudingový prášek 2 lžičky, vanilkový cukr 1 ks

Příprava

Sezóna REVENĚ, neboli REBARBORY je v plném proudu. Sklizeň se provádí postupně, jak řapíky narůstají, a to od dubna do poloviny až cca konce června (je možné sklízet přibližně do sv. Jana 24. června) - má to svůj důvod, od konce června totiž v rebarboře prudce stoupá podíl kyseliny šťavelové a stává se tak nebezpečnou. Tak tady je tip ode mě na úžasný koláč.

Nejdříve si připravíme těsto. Všechny ingredience pečlivě promícháme, zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň 30 minut odpočinout v lednici.
Koláčovou formu vymažeme tukem a těsto do ní namačkáme až po okraj. 
Rebarboru oloupeme a nakrájíme. Polovinu rebarbory vložíme do hrnce, podlijeme vodou a necháme chvíli podusit. Potom přelijeme přes sítko, vymačkáme přebytečnou vodu, dáme do mísy a přidáme druhou polovinu rebarbory, nastrouhaný zázvor a promícháme s třtinovým cukrem.
V další míse si mixérem rozmícháme do hladka zbylé ingredience na náplň - 3 vejce, med, jogurt, škrob a vanilínový cukr.
Na těsto připravené v koláčové formě rovnoměrně rozprostřeme směs rebarbory a zázvoru, posypeme 2 lžičkami vanilkového pudingu a poté zalijeme vaječnou směsí. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35 minut, dokud se povrch koláče nezpevní a nezačne zlátnout.

2017-05-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI