Makovec s citrónovou polevou zpět

Ingredience:
vejce1 kscukr krupice190 gmletý mák80 g
polohrubá mouka130 gmléko250 mlvanilka dle chuti
prášek do pečiva1 ks
Citronová poleva:
moučkový cukr100 gcitronová šťáva1 lžícehorká voda1 lžíce
vejce 1 ks, cukr krupice 190 g, mletý mák 80 g, polohrubá mouka 130 g, mléko 250 ml, vanilka dle chuti, prášek do pečiva 1 ks, moučkový cukr 100 g, citronová šťáva 1 lžíce, horká voda 1 lžíce

Příprava

Tento recept je velmi jednoduchý. Nebudete potřebovat žádný šlehač a vystačíte si jen s jednou mísou, formou na pečení, metličkou a možná i stěrkou.

Předehřejte si troubu na 150°C a vymazanou formu (biskupský chlebíček) vysypanou polohrubou mouku dejte vychladit do lednice.

Veškeré tekuté ingredience smíchejte v míse dohromady a poté přidejte i ten zbytek. Metličkou dobře promíchejte. Nechte 5 minut stát a znova promíchejte. 

Teď už jen stačí přelít těsto do formy a dát na 35 minut péct.

Pokud byste chtěli mít formu plnou až po okraj (velikost toastového chleba), tak zdvojnásobte dávku.

Jakmile poleva zaschne, tak můžete makovec krájet a podávat.

Dobrou chuť!

2017-09-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI