Mandlové kytičky zpět

Ingredience (cca 40 kusů):
bezlepková směs Jizerka zelená130 gpovolený tuk (použil jsem rostlinný Prominnea)100 gtřtinový cukr (moučka)40 g
pomixované mandle50 gmoučkový cukr + vanilkový cukr na obalení nebo poprášení
bezlepková směs Jizerka zelená 130 g, povolený tuk (použil jsem rostlinný Prominnea) 100 g, třtinový cukr (moučka) 40 g, pomixované mandle 50 g, moučkový cukr + vanilkový cukr na obalení nebo poprášení

Příprava

Hledáte-li cukroví, co se vám doslova rozplyne na jazyku, jsou tu pro vás mandlové kytičky. Je to cukroví, které je úžasně křehké a o to více lahodnější. Tyto mandlové kytičky představují další kousek v letošním bezlepkovém cukroví a jsem ráda, že jsem je upekla, protože je příští rok budu určitě péci znova. 

V míse smícháme Jizerku, povolený tuk, třtinový cukr, pomixované mandle a vypracujeme do těsta. Z těsta uděláme bochánek, který uložíme do lednice (ideální je přes noc). Před přípravou těsto propracujeme a rozválíme na cca 1 cm, vykrajujeme pomocí vykrajovátka námi zvolený tvar. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 8 - 9 minut.

Po upečení necháme zchladnout a buď obalujeme ve směsi cukru nebo jen poprášíme a nebo necháme jen tak.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2017-12-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI