Mandlové vafle s čokoládovou omáčkou zpět

Ingredience:
změklé máslo125 gvejce3 kshladká mouka120 g
kukuřičný škrob10 gjemně mleté mandle/mandlová mouka50 gmletá skořice1 lžička
kypřící prášek do pečiva1 lžičkavlažné mléko200 ml
Čokoládová omáčka:
smetana ke šlehání100 mlkvalitní tmavá čokoláda (52%)100 g
Dále budete potřebovat:
šlehačka dle chutihoblinky čokolády dle chuti
změklé máslo 125 g, vejce 3 ks, hladká mouka 120 g, kukuřičný škrob 10 g, jemně mleté mandle/mandlová mouka 50 g, mletá skořice 1 lžička, kypřící prášek do pečiva 1 lžička, vlažné mléko 200 ml, smetana ke šlehání 100 ml, kvalitní tmavá čokoláda (52%) 100 g, šlehačka dle chuti, hoblinky čokolády dle chuti

Příprava

Po nějaké době jsem na snídani nachystala vafle. Původně jsem myslela na neděli, takové nedělní snídaně mám moc ráda, ale nakonec jsem to nemohla vydržet a vafle byly v sobotu. Taky je ovšem pravda, že doma bylo jen staré pečivo a vafle tudíž zabránily šarvátce na téma "kdo měl nakoupit či alespoň napsat seznam" (přiznám se bez mučení, že viníkem jsem byla já). Křupavé vafle s pořádným kopcem čerstvě ušlehané smetany a ještě teplou čokoládovou omáčkou tak nejen zachránily jedno manželství, ba dokonce i vysloužily pochvalu kuchařce.

Nejdříve si vyšleháme samotné máslo do pěny, poté po jednom zašleháme vajíčka (tady je důležité, aby vajíčka měla pokojovou teplotu, jinak se vyšlehané máslo může srazit). Opatrně vmícháme sypké suroviny, nakonec tenkým pramínkem vlijeme mléko a vymícháme hladké těsto. 

Dále postupujeme podle návodu na vaflovačiJá jsem na rozpálené plotýnky nalila malou naběračku těsta a vafle opékala dozlatova, asi sedm minut. Podáváme horké, dokud jsou křupavé.

Na čokoládovou omáčku si v rendlíku nebo v mikrovlnce ohřejeme smetanu téměř až k bodu varu, přelijeme jí nalámanou čokoládu, necháme chvilku odpočinout a metličkou rozmícháme dohladka.

2016-09-21 Dezerty

Poznámka

Čokoládové omáčky si udělejte klidně více, důležité je zachovat poměr smetany a čokolády 1:1.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI