Mandlovo-čoko-hruškový chlebík zpět

Ingredience (na chlebíčkovou formu):
mleté mandle200 gkypřící prášek1 lžičkavysokoprocentní hořká čokoláda100 g
máslo120 gvejce4 ksvelká oloupaná hruška1 ks
mleté mandle 200 g, kypřící prášek 1 lžička, vysokoprocentní hořká čokoláda 100 g, máslo 120 g, vejce 4 ks, velká oloupaná hruška 1 ks

Příprava

Venku pěkně sněží, a pokud se půjdete proběhnout sněhem, tak si po příchodu z venku zasloužíte něco dokonalého, čokoládového a bez přidaného cukru, ať nemáte výčitky.

Ve vodní lázni pomalu rozpusťte čokoládu a máslo. 

Hrušku oloupejte a pokrájejte na kostky. 

Do misky dejte pomleté mandle (je na vás, jestli použijete loupané nebo neloupané), kypřidlo, pak přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem a promíchejte. 

Pak už jen rozklepněte vejce a vmíchejte do hmoty. 

Formu vystelte pečícím papírem, dejte do formy polovinu těsta a zasypte kousky hrušek. Na hrušky pak navršte druhou polovinu těsta.

Dejte péct do trouby na 170 stupňů 45 minut.

Poté necháme na mřížce vychladnout. Můžete však ochutnat i vlažné.

Dokonalost čokolády, mandlí a teplých hrušek s kopečkem kysané smetany nebo jogurtu je prostě nej.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2019-01-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI