Medové řezy zpět

Těsto:
hladká mouka500 gcukr krupice150 gmáslo4 lžíce
med2 lžícevejce1 ksmáslo50 g
jedlá soda1 lžička
Krém:
mléko0,5 lvanilkový pudink2 balíčkyamaretto (můžete nahradit tuzemským rumem)1 lžíce
cukr dle chutimáslo200 g
Na dokončení:
čokoláda na vaření1 ksmáslo50 gnahrubo nasekané mandle nebo ořechy dle chuti
hladká mouka 500 g, cukr krupice 150 g, máslo 4 lžíce, med 2 lžíce, vejce 1 ks, máslo 50 g, jedlá soda 1 lžička, mléko 0,5 l, vanilkový pudink 2 balíčky, amaretto (můžete nahradit tuzemským rumem) 1 lžíce, cukr dle chuti, máslo 200 g, čokoláda na vaření 1 ks, máslo 50 g, nahrubo nasekané mandle nebo ořechy dle chuti

Příprava

Jakákoli naše rodinná oslava se u nás neobejde bez proslulých medových řezů mojí sestry Martiny. Je to už prostě taková tradice.

Těsto: Máslo, mléko a med důkladně rozpustíme ve vodní lázni. Až je vše rozpuštěné, přidáme cukr, vejce a jedlou sodu a důkladně promícháme. Až se cukr rozpustí (stále máme misku ve vodní lázni), dáme si na vál mouku a tekutou směs do ní postupně zapracujeme. Z hotového těsta (nenecháváme odležet v lednici) hned vyválíme 3 placky na pečící papír a každou pečeme cca 4-5 minut na 180 stupňů. Každá trouba peče trochu jinak, takže je důležité placky hlídat, abychom je nespálili. Placky necháme vychladnout.

Krém: Pudinky uvaříme klasicky dle návodu na obalu, jen použijeme pouze 0,6 l mléka na dva pudinky. Nakonec pomocí mixéru do vychladlého pudinku zapracujeme amaretto a povolené máslo. Pokud máte raději sladší krém, zapracujte do směsi ještě podle chuti moučkový cukr.

Krém si rozdělíme na dvě poloviny. Na plech si dáme placku, kterou pomažeme polovinou krému. Na krém přiklopíme druhou placku a taktéž potřeme krémem a přiklopíme plackou poslední. Teď je důležité nechat vše odležet do druhého dne, aby se krém nasáknul do placek a ty pak šly dobře nakrájet. Druhý den si vezmeme čokoládu na vaření a rozpustíme si ji s máslem. Čokoládovou směsí pak medové řezy polijeme a nakonec posypeme mandlemi nebo ořechy. Nakrájíme na čtverečky nebo podle fotografie na čtyřúhelníky.

2015-10-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI