Míša nanuky zpět

Ingredience:
měkký tvaroh250 gzakysaná smetana250 mlcukr moučka100 - 150 g
kvalitní čookláda150 gkokosový olej1 lžíce
měkký tvaroh 250 g, zakysaná smetana 250 ml, cukr moučka 100 - 150 g, kvalitní čookláda 150 g, kokosový olej 1 lžíce

Příprava

S tou novou reklamou v televizi si vždycky vzpomenu na svoje dětství a domácí Míša nanuky, které nám maminka dělávala, v plastových kartónech od vajec a se špejlí místo dřívka, občas i s lentilkou na dně. Chutnaly stejně nejlíp, tak jsem je po letech zkusila, jestli to není taková ta vzpomínka na staré zlaté časy a není, jsou pořád nejlepší. Akorát polevu jsem musela vymyslet jinak, Omegu v obchodě neměli. Tady jsou...

Smícháme tvaroh, smetanu a cukr, metličkou lehce prošleháme. Čokoládu rozpustíme v mikrovlnce nebo ve vodní lázni, přidáme lžíci kokosového oleje. Do formičky nalijeme lžičku čokolády, dáme tvarohový krém a navrch další lžičku čokolády. Doprostřed zapíchneme nanukové dřívko nebo jiné držátko a necháme minimálně několik hodin zmrazit. Pokud nám čokoládová poleva zbude, můžeme ji později rozehřát a nanuky jí pocákat i ze stran.

2016-07-08 Dezerty

Poznámka

Pokud chcete vyzkoušet původní polevu, tady je: 125 g Omega tuku, 50 g cukru moučka, 30 g kakaa, 1 lžíce bramborového škrobu - ušlehat nad parou, tj. ve vodní lázni.

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI