Mléčná rýže s mangem zpět

Ingredience:
uvařená lepkavá rýže350 gkokosové mléko400 mlpalmový cukr30 g
celá skořice1 ksvanilkový lusk1 ksmango Dione250 g
Na ozdobu:
strouhaný kokos dle chutičerný sezam dle chutičerstvá máta dle chuti
uvařená lepkavá rýže 350 g, kokosové mléko 400 ml, palmový cukr 30 g, celá skořice 1 ks, vanilkový lusk 1 ks, mango Dione 250 g, strouhaný kokos dle chuti, černý sezam dle chuti, čerstvá máta dle chuti

Příprava

Lahodná a sytá varianta snídaně, ale třeba i dopolední či odpolední svačiny. Mléčnou rýži s mangem si klidně můžete připravit den předem například do práce, do školy nebo na cesty.

1. Lepkavou rýži (např. Arborio) si uvaříme podle návodu na obalu. V hrnci si zahřejeme kokosové mléko s cukrem, skořicí a vanilkovým luskem a chvíli zahříváme. Když se nám cukr rozpustí, přidáme rýži a vaříme do zhoustnutí (6 - 9 minut).

2. Mezitím si na pánvi zlehka zahřejeme mango Dione, které se nám díky tomu krásně rozvoní. 

3. Uvařenou mléčnou kaši necháme vychladnout a podáváme ji ozdobenou mangem, kokosem, sezamem a čerstvou mátou. 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2018-08-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI