Mražená čokoládová pěna zpět

Ingredience:
celá, zcela čerstvá vajíčka2 kscukr moučka3 lžícesmetana ke šlehání200 ml
kvalitní čokoláda (nejlépe hořká, ne na vaření)1 tabulkasůl špetka
celá, zcela čerstvá vajíčka 2 ks, cukr moučka 3 lžíce, smetana ke šlehání 200 ml, kvalitní čokoláda (nejlépe hořká, ne na vaření) 1 tabulka, sůl špetka

Příprava

Čokoholky, čokoholici, zbystřete!!! Intenzivní chuť čokolády, která se rozplývá na jazyku je pro vás to pravé ořechové, tedy čokoládové. Hotovo za patnáct minut a pak už jen muka, než směs v mrazáku získá tu správnou konzistenci ;-)

Žloutky oddělíme od bílků, z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Stejně tak vytvoříme šlehačku - nemusí být příliš hustá. Žloutky pak šleháme s cukrem do husté světlé pěny. 

Čokoládu rozpustíme v misce ve vodní lázni, a když trochu vychladne (ale stále musí být tekutá), přilijeme ji k ušlehaným žloutkům a pečlivě promícháme. 

Poté opatrně vmícháme sníh a nakonec i šlehačku. Vložíme do vhodných formiček (ideálně s víčkem) a necháme v mrazáku, dokud hmota neztuhne.

Pokud nejste na zmrzlinu, můžete pěnu nechat ztuhnout i v ledničce, pak získáte klasickou čokoládovou pěnu.

Podle chuti můžete před vložením do mrazáku přidat i mátu, nasekané pražené ořechy, višně naložené v alkoholu... fantazii se meze nekladou.

2014-08-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI