Mrkvánky s povidly zpět

Ingredience:
špaldová mouka typ 630250 gmáslo125 gmrkev125 g
prášek do pečiva bez fosfátů1/2 sáčkudomácí povidla dle potřebycukr na poprášení
špaldová mouka typ 630 250 g, máslo 125 g, mrkev 125 g, prášek do pečiva bez fosfátů 1/2 sáčku, domácí povidla dle potřeby, cukr na poprášení

Příprava

Už dlouho jsem je měla v merku, ale jako by se na ně pořád nedostávalo. Jsou to mrkvánky. Když jsem od své maminky dostala domácí povidla, věděla jsem, že nadešel ten správný čas, se o nich pustit. Kombinace mrkvového těsta s povidly byla opravdu skvělá a první nedočkavci stáli u trouby a nemohli se dočkat, až bude hotovo.

Mrkev si oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev pomocí tyčového mixéru rozmixujeme na pyré. Poté přidáme mouku, prášek do pečiva a přidáváme máslo a propracujeme v těsto. Pokud pracujeme rychle, tak není třeba dávat těsto vychladit (pokud se vám máslo už hodně povolilo, stačí těsto zabalit do potravinové folie a na cca 30 minut, dát do lednice) a můžeme rovnou vyválet na placku (já válela přes potravinovou fólii). K vykrajování jsem použila kolečko (formu na mušličky a pomocí ní pak tvořila mušličky (doprostřed jsem dávala domácí povidla). Lze i vykrojit rádélkem, dát doprostřed náplň, přehnout buď na trojúhelník, nebo obdélník a pomocí vidličky "slepit" strany k sobě. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů (horký vzduch) cca 15 minut. Ještě chladné posypeme cukrem.

2017-02-23 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu brydova.cz.

Autor:

Počet porcí
30
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI