Nepečený jahodový kokosový dort s jablky, mandlemi, skořicí, ovesnými vločkami a šmakounem zpět

Korpus:
ovesné vločky100 gloupané mandle100 gstrouhaný kokos80 g
kokosový olej Puritas bio60 gjablečné pyré z odšťavněných jablek250 gmletá skořice na špičku lžičky
kokosový cukr30 gpřírodní šmakoun50 g
Krém:
kokosové mléko 80% REAL1 plechovka (400g)strouhaný kokos120 gmed2 lžíce
jahodové pyré z čerstvých jahod180 gkokosový olej Puritas bio30 g
Zdobení:
jahody dle potřebyVivani hot chocolate vegan dle potřeby
ovesné vločky 100 g, loupané mandle 100 g, strouhaný kokos 80 g, kokosový olej Puritas bio 60 g, jablečné pyré z odšťavněných jablek 250 g, mletá skořice na špičku lžičky, kokosový cukr 30 g, přírodní šmakoun 50 g, kokosové mléko 80% REAL 1 plechovka (400g), strouhaný kokos 120 g, med 2 lžíce, jahodové pyré z čerstvých jahod 180 g, kokosový olej Puritas bio 30 g, jahody dle potřeby, Vivani hot chocolate vegan dle potřeby

Příprava

Jahody, jahody a zase jahody. Letos jsem si myslela, že tomu unikneme, ale babička nás dostatečně zásobí.
No já už jahody nemůžu ani vidět, ale u tohoto dortíčku se tedy rozhodně překonám. Měla jsem co dělat uchránit krém před nájezdem našeho malého mlsáčka, kterému moc chutnal. Odpoledne jsme si dortík vychutnali celá rodina a strašně moc jsme si pochutnali.
Pokud máte spoustu jahod a nevíte co s nimi a chcete si "zdravě" zamlsat připravte si tento lehký dortík.

Nameleme si na prach ovesné vločky společně s mandlemi, vložíme do mísy, přidáme strouhaný kokos, rozpuštěný kokosový olej, kokosový cukr, jablečné pyré, v kterém jsme rozmixovali tyčovým mixérem přírodního šmakouna, společně se skořicí. Vše spojíme dohromady a důkladně prohněteme. Napěchujeme rovnoměrně do dortové formy a dáme vychladit.
Pokud použijete jablka celá, bude zapotřebí šťávu z nich vymačkat nebo snížit jejich množství.

Mezitím si připravíme krém. Vyndáme kokosové mléko, které jsme měli v mrazáku 45 minut, případně 24 hodin v lednici, otevřeme, vyndáme bez tekutého podílu, já v plechovce žádný neměla, pokud jej naleznete, nepřidávejte jej do krému, došlo by k naředění a to nepotřebujeme. Ztuhlé kokosové mléko necháme vyšlehat, následně přidáme již bez šlehání med či jiné sladidlo, strouhaný kokos, rozpuštěný vychladlý kokosový olej a pyré z jahod, vše důkladně promícháme.

Doporučuji dát krém vychladit do lednice, zjistíme tak zda bude držet, záleží, kolik mají jahody vody a na kvalitě kokosového mléka. V případě, že by krém tekl, bude zapotřebí přidat ještě strouhaný kokos, případně chia semínka, která úžasně sají. Krém při vložení do lednice překryjte alobalem nebo potravinovou fólií.

Krém není úplně tuhý, konzistencí tvarohu.
Když máme krém ztuhlý, vyndáme korpus z lednice a navrstvíme na něj připravený krém, rovnoměrně rozetřeme a dáme vychladit na 1 hodinu do lednice, opět překryjeme, aby nedošlo k osychání.

Následně již jen ozdobíme jahodami a strouhanou čokoládou.

Dort nevydrží dlouhý pobyt venku v horkých letních dnech, skladujeme překrytý v lednici. Nejlépe chutná vychlazený.

2016-06-27 Dezerty

Poznámka

Krém na dort můžeme využít k lívancům či palačinkám, nemá chybu. Použila jsem dortovou formu o průměru 21cm. Alergici na vaječný bílek, vegané vynechají šmakouna a vegané nahradí med jiným sladidlem.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI