Ingredience: | |||||
karamelové sušenky Lotus | 150 g | rozpuštěné máslo | 50 g | mascarpone | 200 g |
krémový sýr Philadelphia | 250 g | smetana ke šlehání | 250 ml | pudrový cukr | 130 g |
citron - šťáva z něj | 1/2 ks | citron - kůra z něj | 1/2 ks | zázvorový sirup Kitl | 50 ml |
Receptů na cheesecake najdete na internetu nespočet. Já jsem ale vyzkoušela nové netradiční spojení chutí. Zázvorová příchuť dodá jemnému krému zajímavý šmrnc a v kombinaci s karamelovými sušenkami mu jen tak někdo neodolá.
1. V mixéru si rozmixujeme sušenky na prach a smícháme s rozpuštěným máslem.
2. Formu na dort (průměr 18 - 20 cm) si vyložíme pečícím papírem (dno) a dno pokryjeme vzniklou směsí. Směs dobře upěchujeme a dáme chladit do lednice.
3. Mezitím si připravíme krém. V robotu ušleháme mascarpone, krémový sýr a smetanu ke šlehání. Když nám smetana začne houstnout, přidáme přesátý cukr, šťávu a kůru z citronu a zázvorový sirup. Vše ještě chvíli šleháme.
4. Nakonec dáme krém do dortové formy a necháme vychladit do druhého dne.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI