Nepečený zázvorový cheesecake zpět

Ingredience:
karamelové sušenky Lotus150 grozpuštěné máslo50 gmascarpone200 g
krémový sýr Philadelphia250 gsmetana ke šlehání250 mlpudrový cukr130 g
citron - šťáva z něj1/2 kscitron - kůra z něj1/2 kszázvorový sirup Kitl50 ml
karamelové sušenky Lotus 150 g, rozpuštěné máslo 50 g, mascarpone 200 g, krémový sýr Philadelphia 250 g, smetana ke šlehání 250 ml, pudrový cukr 130 g, citron - šťáva z něj 1/2 ks, citron - kůra z něj 1/2 ks, zázvorový sirup Kitl 50 ml

Příprava

Receptů na cheesecake najdete na internetu nespočet. Já jsem ale vyzkoušela nové netradiční spojení chutí. Zázvorová příchuť dodá jemnému krému zajímavý šmrnc a v kombinaci s karamelovými sušenkami mu jen tak někdo neodolá.

1. V mixéru si rozmixujeme sušenky na prach a smícháme s rozpuštěným máslem. 

2. Formu na dort (průměr 18 - 20 cm) si vyložíme pečícím papírem (dno) a dno pokryjeme vzniklou směsí. Směs dobře upěchujeme a dáme chladit do lednice.

3. Mezitím si připravíme krém. V robotu ušleháme mascarpone, krémový sýr a smetanu ke šlehání. Když nám smetana začne houstnout, přidáme přesátý cukr, šťávu a kůru z citronu a zázvorový sirup. Vše ještě chvíli šleháme.

4. Nakonec dáme krém do dortové formy a necháme vychladit do druhého dne.

2018-02-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI