Obláčkový něžný koláček zpět

Korpus:
vejce2 ksšlehačka na šlehání1 ksrýžová mouka100 g
kokos200 grozpuštěné máslo50 gsuchralóza dle chuti
vanilka špetkacitronová kůra troškudomácí nakládané meruňky dle potřeby
Krém:
smetana ke šlahání150 mlmáslo60 g
vejce 2 ks, šlehačka na šlehání 1 ks, rýžová mouka 100 g, kokos 200 g, rozpuštěné máslo 50 g, suchralóza dle chuti, vanilka špetka, citronová kůra trošku, domácí nakládané meruňky dle potřeby, smetana ke šlahání 150 ml, máslo 60 g

Příprava

Pro dietářky, co se bojí másla a tuků. Není nad to si udělat krému víc a pak ho potají ujídat prstem (smích).

Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Ingredience na koláč vyšleháme (krom meruněk) a nalijeme do formy vyložené pečícím papírem. Poházíme meruňkami a pečeme cca 45 minutek.

Krém vyšleháme na vysoké otáčky, protože pak je nádherně nadýchaný a není vůbec těžký.

Dozdobila jsem jedlými květinami z květinářství.

2017-02-06 Dezerty

Poznámka

Krém nesladím, protože miluji tu chuť "tuku" ve spojení s příjemně sladkým korpuskem.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Náklady

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI