Okurková zmrzlina s ginem zpět

Ingredience:
salátové okurky4 kscitrony2 ksmáta3 stonky
cukr krystal180 ggin pro dospěláky3-4 lžíce
salátové okurky 4 ks, citrony 2 ks, máta 3 stonky, cukr krystal 180 g, gin pro dospěláky 3-4 lžíce

Příprava

Spojení "okurková zmrzlina" vyvolává různé emoce - od zvědavosti, pobavení, nedůvěry až po odpor. Záleží na tom, jak moc rádi zkoušíte nové či neobvyklé chutě. Zmrzliny se ale rozhodně nebojte a rozhodně zkuste více než jednu lžičku. 
První sousto je sice opravdu okurkové, s druhou lžičkou se vám na jazyku rozvoní i citron s mátou, celá ta kompozice je výrazně osvěžující a na horké léto přímo ideální. Garantuji, že jen u těch dvou lžiček rozhodně nezůstanete*. Recept převzat doslova a do písmene z blogu Tři kopečky patřící jedné vášnivé zmrzlinářce.

*Vyzkoušeno i na zapřísáhlých odpůrcích všech novot.

Okurky oloupeme, nastrouháme nahrubo a rozmixujeme tyčovým mixérem, nebo nakrájené na kousky rozmixujeme rovnou. Přecedíme přes cedník (vyložený plátýnkem), abychom zachytili všechnu šťávu. Okurkovou dužinu poté ještě důkladně vymačkáme, každé zmařené kapky by byla škoda. 
 
Cukr rozpustíme v kastrůlku s troškou vody. Vychladlý přilijeme do okurkové šťávy, přidáme šťávu z citronů, gin a nadrobno nasekanou mátu. Další práci necháme na zmrzlinovači, případně směs vložíme do mrazáku a každých 30 minut důkladně promícháme metličkou. 
2016-06-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptzdravá
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI