Ořechové rohlíčky zpět

Těsto:
hladká mouka400 gšlehačka1 kelímektuk Omega1 ks
žloutek1 ks
Náplň:
strouhané oříšky (lískové)400 gmoučkový cukr4 vrchovaté lžícevejce2 ks
žloutek1 ks
hladká mouka 400 g, šlehačka 1 kelímek, tuk Omega 1 ks, žloutek 1 ks, strouhané oříšky (lískové) 400 g, moučkový cukr 4 vrchovaté lžíce, vejce 2 ks, žloutek 1 ks

Příprava

Dnes jsem si pro vás připravila starý rodinný recept na ořechové rohlíčky, které podle něj děláme již mnoho let. Je u nás stejně oblíbený jako medové řezy a rohlíčky můžete využít i jako vánoční cukroví.

  1. Do prosáté mouky nastrouhejte tuk, přidejte šlehačku a žloutek, zpracujte těsto a uložte ho do lednice. 
  2. V druhé míse smíchejte všechny suroviny na náplň a zpracujte.
  3. Těsto rozdělte na 8 dílů a postupně vyvalujte kolečka o velikosti cca 25 cm, která rozdělte na 8 stejných částí. Na okraj si položte ořechovou nádivku a zamotejte rohlíček, který trochu zahněte a skládejte na plech s pečicím papírem.
  4. Pečete na 175 stupňů 20-30 minut, než začnou rohlíčky zlátnout.
  5. Ještě vlažné je obalujte v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.
2016-08-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI