Ovesné buchtičky s červeným rybízem zpět

Ingredience:
rozmixované ovesné vločky1 hrnekcelozrnná špaldová mouka1/2 hrnkučervený rybíz1 a 1/2 hrnku
bílý jogurt1 kelímek (150 g)vejce3 ksrozpuštěný kokosový olej nebo rostlinný olej1/2 hrnku
prášek do pečiva2 lžičkystévie dle chutinastrouhaná citronová kůra1 lžička
sůl špetka
rozmixované ovesné vločky 1 hrnek, celozrnná špaldová mouka 1/2 hrnku, červený rybíz 1 a 1/2 hrnku, bílý jogurt 1 kelímek (150 g), vejce 3 ks, rozpuštěný kokosový olej nebo rostlinný olej 1/2 hrnku, prášek do pečiva 2 lžičky, stévie dle chuti, nastrouhaná citronová kůra 1 lžička, sůl špetka

Příprava

Tak jsem si domů nedávno přinesla vaničku červeného rybízu. Ovoce a zeleninu chodím zásadně nakupovat do nedalekého malého obchůdku, kde seženu vždy všechno čerstvé a hlavně sezónní. No a tak jsem uvažovala, co z rybízu vytvořit. Rybízových bublanin je plný internet a tak jsem zvolila malé ovesné buchtičky, které se skvěle hodí ke snídani nebo ke svačince. Jsou rychle hotové a jejich sladko-kyselá chuť Vás prostě dostane.

Postup: V míse smícháme vejce, jogurt a olej. Přidáme ostatní suroviny a vytvoříme hladké těsto. Nakonec rozmixujeme hrnek červeného rybízu úplně na kaši a přidáme ji do těsta. To pak vlijeme do jednotlivých formiček. Každou buchtičku pak navrch posypeme kuličkami červeného rybízu. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut. 

2015-08-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI