Ovesný makovník s mrkví zpět

Ingredience:
polohrubá mouka100 gmletý mák100 gjemné ovesné vločky150 g
cukr krystal100 gkypřící prášek do pečiva1 sáčekmrkev300 g
olej150 gbílý jogurt150 gvejce4 ks
vanilkový extrakt1 lžičkakůra a šťáva z jednoho pomeranče1 ks
polohrubá mouka 100 g, mletý mák 100 g, jemné ovesné vločky 150 g, cukr krystal 100 g, kypřící prášek do pečiva 1 sáček, mrkev 300 g, olej 150 g, bílý jogurt 150 g, vejce 4 ks, vanilkový extrakt 1 lžička, kůra a šťáva z jednoho pomeranče 1 ks

Příprava

Tahle trošku neobvyklá verze makovníku je opravdu rychlá, pokud tedy nepočítám strouhání mrkve (ouvej). Ta zas ale dodá kromě vitamínů i pěknou barvu. Protože je v těstě hodně máku a vloček, i když jemně mletých, má makovník hrubší strukturu - doporučuju servírovat s pořádným kopečkem oslazeného bílého jogurtu nebo zakysané smetany. Kdo si do něj přidá i kapku vanilkového extraktu, bude se rozplývat dvakrát tolik.

Troubu si předehřejeme na 180 °C. V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme jemně nastrouhanou mrkev. Zvlášť prošleháme zbylé suroviny, přilijeme k sypké směsi a promícháme.  

Kulatou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto. Pečeme dozlatova, asi 25-30 minut (testujeme špejlí).

2016-06-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI