Ovocný makovec zpět

Ingredience:
mletý mák200 gstřední jablka2 ksvejce4 ks
tuk (např. Hera)70 gtřtinový cukr55 gmletá skořice1/2 lžičk
směs ovoce (rybíz, maliny, ostružiny...)200 g
mletý mák 200 g, střední jablka 2 ks, vejce 4 ks, tuk (např. Hera) 70 g, třtinový cukr 55 g, mletá skořice 1/2 lžičk, směs ovoce (rybíz, maliny, ostružiny...) 200 g

Příprava

Dnes odpoledne nás doma "honila mlsná". Začalo to už obědem, kdy si dcerka objednala šišky s mákem. Měla jsem jen velké balení máku, a proto jsem přemýšlela, jak ten zbytek upotřebím. Zkusila jsem tedy makovec, a protože moučníky jen z máku jsou spíše suší, přidala jsem do těst jablka a do samotného makovce i směs ovoce, které ve výsledné chuti příjemně štíplo. Pro mě velkou výhodou je i fakt, že je tento moučník bezlepkový.

Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Bílky si vyšleháme a dáme stranou. V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem, poté přidáme povolený tuk, na jemno nastrouhané jablko a postupně přidáváme mák, nakonec skořici a promícháváme. Jako poslední do směsi opatrně zamícháme bílky. Formu na chlebíček si vyložíme pečícím papírem a polovinu směsi dáme do formy a poklademe na ni část ovoce. Poté přidáme druhou polovinu směsi a navrch dáme zbytek ovoce. 

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Pečeme v předehřáté troubě cca 50 minut. Zda je upečeno zkusíme špejlí. Pokud se nelepí, je upečeno.

2018-04-20 Dezerty

Poznámka

Makovec jsem pekla ve formě na malý biskupský chlebíček (24x12x6).

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI