Ovocný pudingový dort zpět

Těsto:
vejce4 kscukr180 golej100 ml
mléko150 mlpolohrubá mouka250 g
Krém:
vanilkový puding3 ksmléko1 lzakysaná smetana250 ml
cukr6 lžiczměklé máslo250 gvanilkové aroma dle chuti
Želatina:
voda1/2 lcukr krupice3 lžícecukrárenské želé2 ks
Ostatní ingdredience:
ovoce dle chutimarmelád dle chutibarevný kokos na obsypání
vejce 4 ks, cukr 180 g, olej 100 ml, mléko 150 ml, polohrubá mouka 250 g, vanilkový puding 3 ks, mléko 1 l, zakysaná smetana 250 ml, cukr 6 lžic, změklé máslo 250 g, vanilkové aroma dle chuti, voda 1/2 l, cukr krupice 3 lžíce, cukrárenské želé 2 ks, ovoce dle chuti, marmelád dle chuti, barevný kokos na obsypání

Příprava

Měli jsme oslavu svátku, tak jsem přichystala pro Vendulku ovocný pudingový dortík. A tady je pro vás receptík.

Nejprve si vymažeme a vysypeme hrubou moukou dortovou formu o průměru 25 cm. Poté si předehřejeme troubu na 180°C a vyšleháme si 4 bílky v tuhý sníh. Pak si vyšleháme 4 žloutky s cukrem do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do formy a pečeme "do růžova", zdali je upečené těsto, vyzkoušíme špejlí.

Z mléka, 3 lžic cukru a pudingů uvaříme hustý puding a necháme vychladnout. Na horký puding dáme potravinářskou fólii, aby se nám nevytvořil nežádoucí "škraloup" a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s 3 lžícemi cukru a postupně přidáváme vychladlý puding. Na konec přidáme zakysanou smetanu, kapku vanilkového aroma a postupně vyšleháme hladký krém.

Když máme dortový korpus vychladlý, rozkrojíme ho na půl a každou plku potřeme marmeládou. Poté na spodní část natřeme připravený krém a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Teď již jen celý dortík hezky pomazat krémem, zbývající část krému spotřebujeme na ozdobu pomocí cukrářského sáčku. Boky dortu obsypeme strouhaným barveným kokosem a teď je tak chvíle pro naši fantazii. Ovoce, které máme rádi, nebo které máme k dispozici, hezky navršíme na dort. Není dobré to vyskládávat vedle sebe, vypadá mnohem lépe, když to je hezky "nakupené". Nakonec si připravíme želatinu. Všechny ingredience za stálého míchání přivedeme k varu a vypneme. Chvilku mícháme a necháme trochu zchladnout před tím, než nalijeme na ovoce a krém (nesmíme nalévat vařící). Dort uložíme na chladné místo, nebo do lednice a necháme vychladit. Jelikož ovoce nemáme vyskládané do roviny, použila jsem na želatinu mašlovačku a ovoce jí potřela (želatinu jsem od doby varu nechala 1 minutu povařit a ještě horkou natírala a lila na ovoce).

2018-04-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI