Palačinky s čerstvým ovocem zpět

Palačinkové těsto:
hladká mouka110 gvětší vejce2 kshimalájská sůl špetka
mléko200 mlvoda75 mlrozpuštěné máslo2 lžíce
přepuštěné máslo na pánvičku trochu
Náplň a zdobení:
tvaroh dle potřebytřtinový cukr2 lžícevanilkový exrakt kapka
citronová kůra1/2 lžičkydomácí malinová marmeláda dle potřebyčerstvé ovoce - jahody, maliny dle potřeby
máta dle chutimoučkový cukr na posypání
hladká mouka 110 g, větší vejce 2 ks, himalájská sůl špetka, mléko 200 ml, voda 75 ml, rozpuštěné máslo 2 lžíce, přepuštěné máslo na pánvičku trochu, tvaroh dle potřeby, třtinový cukr 2 lžíce, vanilkový exrakt kapka, citronová kůra 1/2 lžičky, domácí malinová marmeláda dle potřeby, čerstvé ovoce - jahody, maliny dle potřeby, máta dle chuti, moučkový cukr na posypání

Příprava

Když je o víkendu čas, ráda si přivstanu a svému příteli připravím palačinky. A protože jsem doma měla zrovna jahody a maliny, pustila jsem se do moji nejoblíbenější verze – palačinek s čerstvým ovocem. Základní těsto dělám podle mého oblíbence Donala Skehana. Vyzkoušela jsem již několik receptů na palačinková těsta, tohle je ale prostě nejlepší.

Všechny ingredience na palačinkové těsto si dobře promícháme. Na plotně si rozpálíme pánvičku s trochou přepuštěného másla a upečeme tenké palačinky.
V misce si mezitím smícháme tvaroh s třtinovým cukrem, vanilkovým extraktem a citronovou kůrou.
Hotovou palačinku namažeme domácí marmeládou, trochou umíchaného tvarohu a servírujeme ozdobenou čerstvým ovocem a mátou. Nakonec můžeme posypat moučkovým cukrem.

2016-02-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI