Palačinkové těsto: | |||||
hladká mouka | 110 g | větší vejce | 2 ks | himalájská sůl | špetka |
mléko | 200 ml | voda | 75 ml | rozpuštěné máslo | 2 lžíce |
přepuštěné máslo na pánvičku | trochu | ||||
Náplň a zdobení: | |||||
tvaroh | dle potřeby | třtinový cukr | 2 lžíce | vanilkový exrakt | kapka |
citronová kůra | 1/2 lžičky | domácí malinová marmeláda | dle potřeby | čerstvé ovoce - jahody, maliny | dle potřeby |
máta | dle chuti | moučkový cukr | na posypání |
Když je o víkendu čas, ráda si přivstanu a svému příteli připravím palačinky. A protože jsem doma měla zrovna jahody a maliny, pustila jsem se do moji nejoblíbenější verze – palačinek s čerstvým ovocem. Základní těsto dělám podle mého oblíbence Donala Skehana. Vyzkoušela jsem již několik receptů na palačinková těsta, tohle je ale prostě nejlepší.
Všechny ingredience na palačinkové těsto si dobře promícháme. Na plotně si rozpálíme pánvičku s trochou přepuštěného másla a upečeme tenké palačinky.
V misce si mezitím smícháme tvaroh s třtinovým cukrem, vanilkovým extraktem a citronovou kůrou.
Hotovou palačinku namažeme domácí marmeládou, trochou umíchaného tvarohu a servírujeme ozdobenou čerstvým ovocem a mátou. Nakonec můžeme posypat moučkovým cukrem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI