Perníkový dortíček zpět

Ingredience:
špaldová mouka220 gprášek do pečiva6 gskořice1/2 lžičky
kakao bez cukru2 lžícevejce (žloutky a bílky zvlášť)3 kssůl (do bílků) špetka
rum1 lžícenepřislazovaná povidla1 lžícetřtinový cukr50 g
špaldová mouka 220 g, prášek do pečiva 6 g, skořice 1/2 lžičky, kakao bez cukru 2 lžíce, vejce (žloutky a bílky zvlášť) 3 ks, sůl (do bílků) špetka, rum 1 lžíce, nepřislazovaná povidla 1 lžíce, třtinový cukr 50 g

Příprava

Dezertík, který můžete doplnit o misku jogurtu a báječná snídaně či svačina je na světě!

Vyšleháme bílky se solí v tuhý sníh. 

V druhé míse vyšleháme cukr se žloutky, přidáme všechny ostatní ingredience a zpracujeme tužší těsto. Ke konci opatrně zapracujeme sníh.

Těsto rozetřeme na plech nebo do dortové formy, vystlané pečícím papírem. Dáme do trouby péct na 170 stupňů na 17 - 18 minut.

Po vychladnutí vykrojíme dortíky, potřeme povrch povidly, cákneme bílou čokoládou, posypeme posekanými vlašskými oříšky a poklademe čerstvou jahodou. 

Dobrou chuť!

2018-04-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI