Povidlové rohlíčky zpět

Šlehačkové těsto:
hladká mouka400 gsmetana ke šlehání1 kelímek100% rostlinný tuk Omega1 ks
žloutek1 ks
Povidlovo-maková náplň:
mletý mák400 gmléko400 mlšvestková povidla Hamé440 g
cukr krupice3 lžíceperníkové koření1 lžičkastrouhaný perník2 lžíce
rum (nemusí být)3 lžíce
hladká mouka 400 g, smetana ke šlehání 1 kelímek, 100% rostlinný tuk Omega 1 ks, žloutek 1 ks, mletý mák 400 g, mléko 400 ml, švestková povidla Hamé 440 g, cukr krupice 3 lžíce, perníkové koření 1 lžička, strouhaný perník 2 lžíce, rum (nemusí být) 3 lžíce

Příprava

Recept na šlehačkové těsto na rohlíčky patří mezi naše rodinné recepty již po dlouhou řádku let. Můžete si do nich zvolit náplň podle svého gusta, nejvíce chutná sváteční ořechová, ale makovo-povidlová nás moc mile překvapila.

1. Do prosáté mouky nastrouháme tuk, přidáme šlehačku a žloutek. Zpracujeme těsto a uložíme ho do lednice. 

2. Mletý mák povaříme s mlékem (cca 10 minut). Poté přidáme povidla, cukr, perníkové koření, perník, a případně rum. Hotovou směs necháme zchladnout.

3. Těsto rozdělíme na 8 dílů a postupně vyvalujeme kolečka o velikosti cca 25 cm, která si rozdělíme na 8 stejných částí. Širší stranu výseče poklademe náplní a zamotáme rohlíček, který trochu zahneme. Rohlíčky poklademe na plech s pečícím papírem. 

4. Pečeme na 175 stupňů 20 - 30 minut, než začnou rohlíčky zlátnout.

5. Ještě vlažné je obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.

2017-11-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI