Raw bonbony zpět

Ingredience:
rozinky namočené na pár hodin do vody100 ggoji namočené spolu s rozinkami2 lžícevlašské ořechy2 hrsti
loupané mandle2 hrstiovesné vločky1 hrstpufovaný amarant2 hrsti
amarantové vločky1 lžícekokos1 lžícechia semínka2 lžičky
ovesné mléko1 lžíce
rozinky namočené na pár hodin do vody 100 g, goji namočené spolu s rozinkami 2 lžíce, vlašské ořechy 2 hrsti, loupané mandle 2 hrsti, ovesné vločky 1 hrst, pufovaný amarant 2 hrsti, amarantové vločky 1 lžíce, kokos 1 lžíce, chia semínka 2 lžičky, ovesné mléko 1 lžíce

Příprava

Všichni to známe, tu neodolatelnou chuť na něco dobrého a v dosahu není nic, co by vám chuťové buňky uspokojilo. Rozhodla jsem se, že svým chuťovým buňkám nabídnu tuto variantu mlsání. Neznamená to, že když je něco zdravého, tak to není dobré. Na těchto bonbonech jsem si mohla opravdu pochutnat a bez výčitek.

Nejprve je třeba hrozinky a goji na pár hodin namočit do vody (minimálně na dvě hodiny). Poté namočené hrozinky a goji dejte do mixéru a rozmixujte na kompaktní hmotu. Poté si nasekejte ořechy, na velikost tak jak to máte rádi, aby byly kusy či kousky. Oříškovou směs nasypte do hmoty z hrozinek a goji, přidejte vločky amarant, kokos a chia semínka. Nakonec přilijte lžící ovesného mléka (nebo stačí i samotná voda). Chia semínka se díky tomu nafouknou. Výsledná konzistence by měla být lepkavá a tak akorát hustá. Směs jsem pak lžičkou naplnila do tvořítek na led a dala před noc zmrznout.

Raw bonbony pak doporučuji skladovat v mrazáku i nadále a vytáhnout vždycky těsně před mlsáním. I když pokud jde o mě, tak byly hned snězené.

2016-02-18 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu jakorybicka.cz.

Autor:

Počet porcí
30
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI