RAW kuličky čtyř chutí zpět

Na první tři kuličky je použita základní pasta - hrst datlí a cca 6 sušených švestek umixovaných dohromady
1. typ kuliček (na obrázku úplně vlevo):
pasta z datlí a švestek1,5 lžícesušené namleté meruňky (v mlýnku na mák)5 ksmleté mandle hrst
agávový sirup1 lžíce
2. typ kuliček (ty s kokosovým obalem):
pasta z datlí a švestek1 lžícemletá slunečnícová semínka (stačí na jemno nasekat v mixéru) hrstmleté rozinky2 lžíce
kokos (v bio kvalitě nejlépe - má mnohem lepší chuť)1 lžícekokosový olej1 lžíceagávový sirup1 lžíce
kokos na obalení
3. typ kuliček (druhá třetí řada zprava/3.řada obalená v karobu/):
pasta z datlí a švestek1,5 lžícena jemno nasekané kešu hrtkarob2 lžíce
agáve sirup1 lžíce
4. typ kuliček (úplně vpravo):
mletý světlý sezam6 lžicčerný sezam (lze vynechat a doplnit bílým)2 lžícemleté rozinky hrst
med3 lžíceskořice1 lžičkasezam či skořice na obalení
pasta z datlí a švestek 1,5 lžíce, sušené namleté meruňky (v mlýnku na mák) 5 ks, mleté mandle hrst, agávový sirup 1 lžíce, pasta z datlí a švestek 1 lžíce, mletá slunečnícová semínka (stačí na jemno nasekat v mixéru) hrst, mleté rozinky 2 lžíce, kokos (v bio kvalitě nejlépe - má mnohem lepší chuť) 1 lžíce, kokosový olej 1 lžíce, agávový sirup 1 lžíce, kokos na obalení, pasta z datlí a švestek 1,5 lžíce, na jemno nasekané kešu hrt, karob 2 lžíce, agáve sirup 1 lžíce, mletý světlý sezam 6 lžic, černý sezam (lze vynechat a doplnit bílým) 2 lžíce, mleté rozinky hrst, med 3 lžíce, skořice 1 lžička, sezam či skořice na obalení

Příprava

Doma teď nejsou pravidelní strávníci a tak mám čas si kouzlit jen tak v malém, na chuť a taky tím obdarovat co nejvíce lidí, aby ochutnali, co se dá ze sušených surovin (oříšků, semínek, ovoce) vyrobit.

A protože to jsem já, samozřejmě jsem se vrhla hned na čtyři druhy. Tři typy kuliček mají stejný základ a to datle a sušené švestky (ty jsem musela přidat, jelikož se mi přes zavřený nerozbalený pytlík prokousali do datlí moli!!!). Jelikož vše dělám tak nějak od oka a přidávám či ubírám podle konzistence, je pro mne těžké napsat přesný recept a tak doufám, že pokud se rozhodnete je vyzkoušet, použijete svou fantazii a doplníte, kde je třeba.

1. typ kuliček
Pastu z datlí a švestek smícháme s ostatními ingrediencemi, utvoříme pevnou hmotu a tvoříme v dlaních kuličky.

2. typ kuliček
Pastu smícháme s mletými rozinkami, kokosovým olejem a agáve sirupem a přidáme další ingredience.

3. typ kuliček
K pastě přidáme nasekané kešu oříšky, sirup a karob a smícháme v hmotu. Kuličky Můžeme obalit v karobu.

4 typ kuliček
Rozinky nameleme, přidáme med a mletý sezam a dohustíme nasekanými slunečnicovými semínky. Vytvoříme hustou hmotu (díky medu se to trochu lepí na ruce, je lepší si je namočit do vody a pak tvarovat) a kuličky obalíme v sezamu, nebo skořici.

Všechny kuličky dáme před ochutnáním do lednice ztuhnout. Nejlepší jsou k silné arabské kávě jako dezertík.

 

2014-11-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI