Raw mandlové košíčky s kokosovým krémem zpět

Košíčky:
mandle1 šáleksušené datle1/2 šálkuvanilkový extrakt1 lžička
voda z namočených datlí2 lžíce
Krém:
zralé avokádo1 ksrýžový sirup1 lžícekokosové máslo4 vrchovaté lžíce
vanilkový extrakt1 lžičkakakao1 lžícešťáva z 1/2 citronu dle chuti
mandle 1 šálek, sušené datle 1/2 šálku, vanilkový extrakt 1 lžička, voda z namočených datlí 2 lžíce, zralé avokádo 1 ks, rýžový sirup 1 lžíce, kokosové máslo 4 vrchovaté lžíce, vanilkový extrakt 1 lžička, kakao 1 lžíce, šťáva z 1/2 citronu dle chuti

Příprava

Raw, vitariánství neboli živá či syrová strava…to jsou pojmy, které se v poslední době skloňují v oblasti zdravého životního stylu stále častěji. Na pultech obchodů se objevují raw tyčinky a v mnoha restauracích si můžete pochutnat na lahodných pokrmech živé stravy. 
Stravovat se pouze vitariánsky není pro každého, to samozřejmě chápu a určitě vás k něčemu takovému nehodlám nabádat. Zařadit do svého jídelníčku více přirozených potravin ale rozhodně není na škodu. Velice oblíbené jsou mezi lidmi především raw dezerty, které mnohdy nerozeznáte od klasických sladkostí. Jejich nevýhodou je ale vyšší cena, která mnoho lidí odrazuje. Věděli jste ale, že připravit si raw dezert můžete velice snadno připravit i sami doma?! Tyto mandlové košíčky Vás ohromí!!

Všechny ingredience na košíčky společně rozmixujeme do požadované konzistence. Ta by měla být mírně lepivá, na škodu nejsou ani menší kousky mandlí, které v těstě při mixování zůstanou. Košíčky pak budou krásně křupavé. Takto připravené těsto natlačíme do formiček a vytvoříme asi 5 mm silný košíček. Jako formičky vám skvěle poslouží také plech na muffiny vyložený potravinovou folií. Než si připravíme krém, dáme košíčky tuhnout do ledničky.

Krém připravíme velice jednoduše. Avokádo rozkrojíme a vydlabeme a vložíme do mixeru. Přidáme k němu citronovou šťávu, rýžový sirup. Vanilkový extrakt a povolené kokosové máslo a mixujeme do hladka. Hotový krém rozdělíme do dvou misek. Do jedné poloviny vmícháme kakao, druhou ponecháme krásně zelenou.

Kakaovým krémem naplníme dna našich mandlových košíčků. Na něj rozprostřeme druhou vrstvu zeleného krému a pomocí špejle vytvoříme krouživými pohyby spirálu. Vznikne nám tak krásná mozaika.

Hotové košíčky necháme ztuhnout v lednici nebo v mrazáku. Pokud zvolíte tuhnutí v mrazáku, je potřeba košíčky cca půl hodiny před podáváním vyndat do pokojové teploty, aby lehce změkly.

2016-06-02 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI