Ricottový koláč s ostružinami zpět

Ingredience:
hladká mouka135 gtřtinový cukr100 grozpuštěné máslo70 g
prášek do pečiva1 lžičkasůl2 špetkyvejce2 ks
ricotta150 gvanilkový extrakt pár kapekGrand Marnier3 lžíce
ostružiny50 kstřtinový cukr na obalení ostružin3 lžíce
hladká mouka 135 g, třtinový cukr 100 g, rozpuštěné máslo 70 g, prášek do pečiva 1 lžička, sůl 2 špetky, vejce 2 ks, ricotta 150 g, vanilkový extrakt pár kapek, Grand Marnier 3 lžíce, ostružiny 50 ks, třtinový cukr na obalení ostružin 3 lžíce

Příprava

Díky ricottě, která je nedílnou součástí receptu, je koláč nádherně vláčný. Pokud vám zrovna na zahradě nerostou ostružiny, můžete je nahradit malinami, švestkami nebo borůvkami.

1. Vejce vyšlehejte s třtinovým cukrem do pěny. Lehce vmíchejte ricottu, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt, Grand Marnier, prosátou mouku s práškem do pečiva a sůl.

2. V misce si smícháme ostružiny s cukrem. 

3. Těsto vylijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy (průměr 20 cm) a zasypeme ostružinami.

4. Pečeme na 175 stupňů 50 - 55 minut.

2017-09-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI