Ingredience: | |||||
hladká mouka | 135 g | třtinový cukr | 100 g | rozpuštěné máslo | 70 g |
prášek do pečiva | 1 lžička | sůl | 2 špetky | vejce | 2 ks |
ricotta | 150 g | vanilkový extrakt | pár kapek | Grand Marnier | 3 lžíce |
ostružiny | 50 ks | třtinový cukr na obalení ostružin | 3 lžíce |
Díky ricottě, která je nedílnou součástí receptu, je koláč nádherně vláčný. Pokud vám zrovna na zahradě nerostou ostružiny, můžete je nahradit malinami, švestkami nebo borůvkami.
1. Vejce vyšlehejte s třtinovým cukrem do pěny. Lehce vmíchejte ricottu, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt, Grand Marnier, prosátou mouku s práškem do pečiva a sůl.
2. V misce si smícháme ostružiny s cukrem.
3. Těsto vylijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy (průměr 20 cm) a zasypeme ostružinami.
4. Pečeme na 175 stupňů 50 - 55 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI