Rýžové vafle zpět

Ingredience:
rýžová mouka230 gvejce2 ksmléko200 ml
kokosový olej50 mlmed3 lžíceprášek do pečiva4 g
rýžová mouka 230 g, vejce 2 ks, mléko 200 ml, kokosový olej 50 ml, med 3 lžíce, prášek do pečiva 4 g

Příprava

Občas jsou mlsné chvilky, jejichž vábení se zkrátka nedá odolat. Toto je jejich řešení v trošku zdravější a navíc bezlepkové formě. 

Z vejce oddělíme bílky, které vyšleháme v tuhou pěnu. Zbylé ingredience smícháme v hladké těsto, do kterého na závěr opatrně přidáme i vyšlehané bílky. Upečeme ve vaflovači.
V této zdravější verzi jsem podávala s meruňkovým tvarohem a ořechy.

Inspirovat jsem se nechala tímto receptem, avšak v originále jsou vafle kynuté. 

Dětská specifika:

  • recept především vzhledem k obsahu mléka, celých vajec a medu řadím do kategorie od 1 roku
2016-01-15 Dezerty

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 8 vaflí.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI