Rýžový dezert s hruškou a švestkami zpět

Ingredience:
vařená kulatozrnná rýže Arborio100 gšvestky4 kshrušky2 ks
hruška na ozobení1 ks
vařená kulatozrnná rýže Arborio 100 g, švestky 4 ks, hrušky 2 ks, hruška na ozobení 1 ks

Příprava

Jelikož nic nedělám náhodně a vždy musím přemýšlet dopředu, rozhodla jsem se uvařit o trošku víc rýže. Rýže Arborio má výhodu, že lze použít na sladko i na slano, a tak kromě využití v podobě přílohy, putovala i do sladkého dezertu.

Jednoduchá, rychlá svačinka, která se snad nikdy neomrzí. Je naší oblíbenou od 1 roka doposud, a to už je synovi 2,5 roku, prostě jsem ráda, že tyto dezerty má stále rád.

K uvařené rýži přidáme oloupané, vypeckované, pokrájené hrušky, omyté, vypeckované švestky. Vezmeme tyčový mixér a vše společně rozmixujeme. Naplníme do pohárků, ozdobíme hruškou, z které jsme vykrojili srdíčka. Pokud chceme změnu, stačí přidat trošku skořice, přírodního nebo Švestkového Šmakouna.

2016-09-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI