Skořicové lívanečky s jablečno-hruškovým rozvarem zpět

Ingredience:
ovesné vločky (lze koupit i bez lepku)200 gpohanková mouka hladká3 lžícevejce2 ks
datlová pasta (či jiné sladidlo či banán) dle potřebyrýžovo-kokosové mléko500 mlskořice1 lžička
kypřící prášek bez fosfátů2 - 3 lžičkytuk (koko Ghí či Bio České Ghíčko) na potření pánve
Obměna:
ovesné vločky (lze nahradit libovolnou moukou)200 - 220 gvlašské ořechy2 - 3 hrstivejce2 ks
banán1 ksskořice1 lžičkažitná mouka jemně mletá3 - 4 lžíce
rýžovo-kokosové mléko500 - 600 mlkypřící prášek bez fosfátů2 - 3 lžičky
Přeliv - rozvar z ovoce:
jablka, hrušky dle potřebyskořice1 lžičkajavorový sirup1 lžíce
Ghítela dle chuti
ovesné vločky (lze koupit i bez lepku) 200 g, pohanková mouka hladká 3 lžíce, vejce 2 ks, datlová pasta (či jiné sladidlo či banán) dle potřeby, rýžovo-kokosové mléko 500 ml, skořice 1 lžička, kypřící prášek bez fosfátů 2 - 3 lžičky, tuk (koko Ghí či Bio České Ghíčko) na potření pánve, ovesné vločky (lze nahradit libovolnou moukou) 200 - 220 g, vlašské ořechy 2 - 3 hrsti, vejce 2 ks, banán 1 ks, skořice 1 lžička, žitná mouka jemně mletá 3 - 4 lžíce, rýžovo-kokosové mléko 500 - 600 ml, kypřící prášek bez fosfátů 2 - 3 lžičky, jablka, hrušky dle potřeby, skořice 1 lžička, javorový sirup 1 lžíce, Ghítela dle chuti

Příprava

Možností kombinací těsta a náplní je nesčetně, proto lívance tak miluji a ráda kombinuji různé chutě. Teď na zimu milujeme skořicové variace s jablečno-hruškovým rozvarem. Náš malý se může po takové snídani utlouct a my také.

Hustota těsta je závislá na druhu použití rostlinného mléka, mouky, hodně dělá také pánev, lívanečník nepoužívám, mám pánev od Tescomy na palačinky a na té se mi ještě nestalo, že bych lívance neotočila. Pokud je těsto trhavé, stačí přidat namleté vločky navíc či mouku.

Pokud máte ráno málo času, můžete si připravit těsto večer předem, což je ideální i kvůli fermentaci a celkového trávení. Navíc je to úžasné, ráno pouze vytáhnete těsto z lednice a rovnou pečete.

Navíc příprava zabere pár minutek, vše nandáme postupně do vysoké nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem, případně můžeme využít i mixéru, dle vybavení domácnosti.

Tak jdeme na to. Rozklepneme vejce, přidáme skořici, datlovou pastu, mléko, vločky, kypřící prášek, můžeme přidat banán, ale nemusí být (banán lze nahradit avokádem). Vezmeme tyčový mixér a vše rozmixujeme, dle konzistence těsta přidáme pohankovou mouku, případně jinou námi oblíbenou, já dala navíc pár lžic, opět rozmixujeme. Rozpálíme pánev, kterou lehce potřeme tukem, já miluji koko Ghí či bio České Ghíčko, ta vůně je úžasná a zdravé tuky jsou třeba.

Lívanečky rovnoměrně opečeme, během pečení si můžeme připravit náplň. Já oloupala jablka, hrušky, nastrouhala nahrubo a prohřála s javorovým sirupem a skořicí.

A již jen stačí naservírovat lívanečky na talíř, přidat rozvar a dopřát si tu dobrůtku, úžasná snídaně.

Přeji dobrou chuť.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2017-11-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI