Skořicoví šneci zpět

Kynuté těsto:
hladká mouka250 gpolohrubá mouka250 gcukr krupice100 g
vanilkový cukr1 ksmáslo100 gdroždí1/2 kostky
sůl1 lžičkavejce1 ksmléko225 ml
Náplň:
rozpuštěné máslo100 gtřtinový cukr6 lžicmletá skořice2 lžičky
nasekané oříšky (vlašské, lískové, mandle) + na posypání100 gGrand Marnier3 lžícevejce na potření
hladká mouka 250 g, polohrubá mouka 250 g, cukr krupice 100 g, vanilkový cukr 1 ks, máslo 100 g, droždí 1/2 kostky, sůl 1 lžička, vejce 1 ks, mléko 225 ml, rozpuštěné máslo 100 g, třtinový cukr 6 lžic, mletá skořice 2 lžičky, nasekané oříšky (vlašské, lískové, mandle) + na posypání 100 g, Grand Marnier 3 lžíce, vejce na potření

Příprava

Základem je kynuté těsto, ze kterého běžně dělám vánočky nebo mazance. Jeho použití je ale velice univerzální. Tentokrát jsem z něj vytvořila skořicové šneky, které ocení především vaše děti. Podávat je můžete ještě vlažné, ale chutnají skvěle i za studena.

1. Nejdříve si připravíme kvásek. Ohřejeme zhruba 50 ml mléka. Do misky si rozdrobíme droždí, které zasypeme lžící cukru a necháme droždí rozpustit. Poté ho zalijeme vlažným mlékem a zasypeme menší lžící hladké mouky. Kvásek dáme na teplé místo.

2. Do mísy si poté dáme cukr, vanilkový cukr, rozpuštěné máslo, vejce, mléko a rum. Tuto směs necháme v robotu zpracovat (aby se nám rozpustil cukr). Až nám kvásek několikrát zvětší objem, přidáme ho k tekuté směsi a promícháme. Nakonec do těsta necháme zpracovat mouku a sůl.

3. Zpracované těsto dáme do mísy a necháme zhruba 1,5 až 2 hodiny vykynout.

4. Těsto rozdělíme na dvě části a každou vyválíme na obdélník. Každý namažeme směsí z rozpuštěného másla, třtinového cukru a skořice a rovnoměrně posypeme nasekanými oříšky. Obě těsta stočíme do rolády a každou nakrájím zhruba na 10 šneků. Šneky vyrovnáme do vymazané formy a necháme cca 30 minut vykynout.

5. Před pečením šneky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme 30 minut na 180 stupňů dozlatova.

6. Vychladlé šneky pokapeme Grand Marnier a posypeme trochou nasekaných oříšků. Můžeme podávat ještě teplé, ale skvěle chutnají i studené.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-06-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI