Skořicový pivní závin za hlávkovým zelím zpět

Ingredience:
hladká mouka50 gpolohrubá mouka150 gpivo100 ml
Hera1/2 kostkyjemně nakrájené hlávkové zelí3 hrstispařené hrozinky1 hrst
cukr4 lžíceskořice1 lžícecitronová šťáva
vejce1 ksstrouhanka3 lžíce
hladká mouka 50 g, polohrubá mouka 150 g, pivo 100 ml, Hera 1/2 kostky, jemně nakrájené hlávkové zelí 3 hrsti, spařené hrozinky 1 hrst, cukr 4 lžíce, skořice 1 lžíce, citronová šťáva , vejce 1 ks, strouhanka 3 lžíce

Příprava

Vyzkoušejte recept na závin s neobvyklými kombinacemi. Jedná se o kombinaci piva a zelí a přitom se jedná o sladkou chuť.

Mouku smícháme s kousky Hery a spolu s pivem vypracujeme těsto. Necháme 10 minut odpočinout, pak na pomoučeném válu vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.

Zelí dusíme s olejem a vodou asi 15-20 minut. Pak slijeme a necháme vychladnout. Na těsto nasypeme strouhanku, zelí smíchané se skořicí a cukrem, podle chuti zakápneme citronovou šťávou.

Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a zabalíme. Celý závin opět potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby péct asi na 40 minut (cca 190°C). 

2013-10-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI