Šlehačková bublanina s rybízem zpět

Ingredience:
cukr krystal150 gvejce3 kspolohrubá mouka250 g
kypřící prášek do pečiva1 sáčeksůl špetkasmetana ke šlehání1 kelímek (200g)
červený rybíz dle potřeby
cukr krystal 150 g, vejce 3 ks, polohrubá mouka 250 g, kypřící prášek do pečiva 1 sáček, sůl špetka, smetana ke šlehání 1 kelímek (200g), červený rybíz dle potřeby

Příprava

Ráno jsem na zahrádce otrhala zralý rybíz, v poledne upekla bublaninu a večer už zbylo na talíři jen pár kousků tak akorát na snídani. No, vlastně to úplně takhle nebylo, všichni, kdo mě znají, by se asi dost nasmáli představě, jak ráno čile vstávám a běžím na zahrádku trhat rybíz...  Je ale pravda, že jsem ho natrhala vlastnoručně. A taky že tahle bublanina je fakt rychlovka a moc dobrá. Takové recepty mám ráda - když je rychle upečeno a ještě rychleji vám to upečené mizí přímo pod rukama.

Vejce vyšleháme s cukrem, až zesvětlají a nabudou. Přisypeme mouku, kypřící prášek a sůl a opět prošleháme. Nakonec přilijeme smetanu a vymícháme (klidně v robotu) hladké těsto. 

Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáček nebo menší plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme do něj těsto, rozetřeme ho po dně a povrch uhladíme stěrkou. Rovnoměrně ho posypeme rybízem (můžeme ho do těsta lehce zatlačit dlaní). Pečeme dozlatova, asi 20 minut - záleží na velikosti formy / výšce těsta.

2016-07-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI