Sněhové pusinky zpět

Ingredience:
bílky2 kscukr krupice115 gsůl špetka
ocet na vytření mísy
bílky 2 ks, cukr krupice 115 g, sůl špetka, ocet na vytření mísy

Příprava

Když nevím, čím bych ozdobila jednoduchý dort a nemám zrovna při ruce čerstvé ovoce, připravím si sněhové pusinky. Můžete na ně použít i gelové barvivo a upéct si je ve své oblíbené barvě.

  1. Mísu, ve které budete bílky šlehat, si nezapomeňte vytřít octem. Já si vždycky dám několik kapek na papírovou utěrku a mísu důkladně odmastím.
  2. Bílky spolu se špetkou soli dejte do mísy a začněte na střední stupeň šlehat (já u KitchenAid šlehám na stupeň 4).
  3. Když začnou bílky světlat, po lžících začněte přidávat cukr. Vždy ho nechte zašlehat a teprve poté přidejte další lžíci.
  4. Bílky šlehejte, dokud nebudou krásně tuhé a lesklé (test, že jsou bílky hotové je, že mísu obrátíte a bílky nevypadnou).
  5. Bílky naplňte do cukrářského sáčku. Já použila i nástavec, který vám udělá požadovaný tvar pusinky.
  6. Pečení záleží na velikosti. Já tyto pekla na 120 stupňů 10 minut, pak na 110 stupňů 10 minut, na 100 stupňů 10 minut, na 90 stupňů 10 minut, na 80 stupňů 10 minut a na 70 stupňů jsem je dosušila 30 minut.
2016-10-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI