Špaldovo-pohankové sušenky s kakaovým máslem, kakaem, mandlovým mlékem a lískovými oříšky zpět

Ingredience:
kakaové máslo100 ghladká špaldová mouka210 gpohanková mouka110 g
kakao3 lžícekarob1 lžícemleté lískové oříšky30 g
javorový sirup70 mlmandlové mléko140 ml
kakaové máslo 100 g, hladká špaldová mouka 210 g, pohanková mouka 110 g, kakao 3 lžíce, karob 1 lžíce, mleté lískové oříšky 30 g, javorový sirup 70 ml, mandlové mléko 140 ml

Příprava

Sušenky docházely a mě lákalo vyzkoušet sušenky z kakaového másla. Chuť i vůně kakaového másla je prostě úžasná a tyto sušenky váš dům či byt úžasně provoní. Musím říct, že se moc povedly a rozhodně se k nim budu vracet.

Ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo, prosejeme mouky, přidáme kakao, karob, lískové oříšky, javorový sirup a vychladlé kakaové máslo, suroviny propracujeme a postupně přiléváme mandlové mléko. S těstem se velmi hezky pracuje, nelepí se, savost každé mouky je jiná tudíž raději méně než více. Z připraveného těsta vyválíme silnější plát, přibližně 1cm vysoký a vykrajujeme požadované tvary. Já zvolila kolečka, které jsem nandala na plech vystlaný pečícím papírem a na dekoraci jsem použila paličku na maso, kterou jsem do těsta otiskla. Připravené sušenky vložíme do trouby a pečeme na 150°C přibližně 15 minut.

Sušenky jsou měkčí, nedrolí se. Pokud je necháte kratší dobu v troubě, budou měkké. Těsto jsem do lednice neukládala, rovnou jsem s ním pracovala, bohužel nebyl čas. 
Přibližně po 10 minutách jsem sušenky zkontrolovala, jednu jsem si na plechu nadzvedla a ještě krátce dopekla.

2016-05-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI