Špaldový perník s vlašskými ořechy zpět

Ingredience:
špaldová mouka T 630 Lidl2 hrnky (1 hrnek = 145-150g)špaldová mouka T 1050 Lidl1 hrnekkokosovo-rýžové mléko Provamel1 a 1/2 hrnku
kokosové mléko REAL 80% (pevná dužina)1/2 plechovkyolej1 hrnekpanela či jiné sladidlo1 hrnek
med3 lžícevejce2 ksprášek do pečiva1 ks
perníkové koření2 - 3 lžičkykakaový prášek4 lžícevlašské ořechy (nameleme nebo posekáme)3 hrsti
Na plech:
olej na vymazáníhrubá mouka na vysypání
Zdobení:
Ghítela1 - 2 lžícečokoláda na vaření Vivani1 kskokosový olej1 lžíce
vlašské ořechy dle potřeby
špaldová mouka T 630 Lidl 2 hrnky (1 hrnek = 145-150g), špaldová mouka T 1050 Lidl 1 hrnek, kokosovo-rýžové mléko Provamel 1 a 1/2 hrnku, kokosové mléko REAL 80% (pevná dužina) 1/2 plechovky, olej 1 hrnek, panela či jiné sladidlo 1 hrnek, med 3 lžíce, vejce 2 ks, prášek do pečiva 1 ks, perníkové koření 2 - 3 lžičky, kakaový prášek 4 lžíce, vlašské ořechy (nameleme nebo posekáme) 3 hrsti, olej na vymazání, hrubá mouka na vysypání, Ghítela 1 - 2 lžíce, čokoláda na vaření Vivani 1 ks, kokosový olej 1 lžíce, vlašské ořechy dle potřeby

Příprava

Snadný rychlý perník, který nikdy neomrzí. Teď příliš nepeču, není času nazbyt, nejen z důvodu blížících se svátků, ale rovněž nyní odpočívám, narodila se nám dcerka Gabriela, a tak si ji užívám plnými doušky. Mlsná je však mlsná a honí nás stále. 

Tento perník je strašně jednoduchý, velmi chutný a vláčný. Pomáhal mi s ním syn a je to rychlovka a není třeba dlouhého vypisování, prostě a jednoduše smícháme zvlášť suché suroviny: odvážíme mouku, do které přidáme sladidlo, já zvolila namletou panelu, přidáme prášek do pečiva, perníkové koření, kakaový prášek, mleté vlašské ořechy, případně jen posekané.

Do rendlíku dáme tekuté suroviny: mléka, olej, med, lehounce prohřejeme, vše zamícháme, přidáme celá vejce, nalijeme do mísy, kde máme sypké suroviny,  vše společně zamícháme a hotovo.

Připravené těsto nalijeme do tukem vytřeného a moukou vysypaného plechu, pečeme na 180-200°C přibližně 45 minut, vyzkoušíme špejlí.

Perník necháme vychladnout. Následně si připravíme polevu, rozehřejeme si ve vodní lázni čokoládu na vaření, do které přidáme kokosový olej, poleva půjde lépe krájet a pro mlsné jazýčky přidáme ještě Ghítelu, která dodá polevě úžasný nádech a chuť.

Připravenou polevou perník polijeme a necháme zatuhnout.

Následně již jen stačí nakrájet a vychutnat s oblíbeným nápojem, přeji dobrou chuť.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2017-12-21 Dezerty

Poznámka

Pokud máte rádi švestková povidla, klidně si je před přidáním polevy přidejte a perník jimi pomažte.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI