Korpus: | |||||
hladká mouka | 270 g | kvalitní kakao | 60 g | prášek do pečiva | 8 g |
jedlá soda | 11 g | máslo | 75 g | krupicový cukr | 350 g |
vejce | 2 ks | mléko | 220 ml | silná káva | 150 ml |
Krém: | |||||
zakysaná smetana 30% | 3 kelímky | smetana ke šlehání 40% | 2 kelímky | přesátý oučkový cukr | dle chuti |
ztužovač šlehačky | 2 ks | vanilkový extrakt | pár kapek |
To se vám všechno tak nějak seběhne těsně před svatbou. Když mě při plánování svatby všichni odrazovali od toho, abych si dort pekla sama, dala jsem jim za pravdu. Nakonec to dopadlo tak, že mi paní na poslední chvíli ze zdravotních důvodů pečení dortu odřekla. Tak jsem to svedla na osud a dort je nakonec stejně v naší režii. Naštěstí jsme měli ještě dostatek času na to si ho alespoň jednou vyzkoušet. To bylo ale dohadů. Jednopatrový, dvoupatrový, třípatrový. S čokoládovým nebo světlým krémem. Nakonec jsme zvolili variantu čokoládového korpusu se světlým krémem. Ale nebojte, ten by pro všechny hosty nestačil, takže budeme nakonec dělat ty dorty tři. Jeden bezlepkový mandlový korpus s čokoládovým krémem, druhý čokoládový korpus se světlým krémem a třetí čokoládový korpus s čokoládovým krémem. Každý bude jinak ozdobený.
Dnes tu mám pro vás recept na ten základní se světlým krémem, který už si můžete dozdobit podle svých představ. My vyzkoušeli jednu variantu s maceškami a druhou s čerstvým ovocem a mátou.
Korpus:
Krém:
Dort:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI