Švestkový koláč s tvarohem a drobenkou zpět

Ingredience na těsto:
špaldová mouka ( typ 630)250 gvejce2 ksprášek do pečiva bez fosfátů1 ks
třitnový cukr100 gtuk Hera máslová90 gmléko100 ml
Náplň:
tvaroh250 gvejce1 ksvanilkový pudink1/2 sáčku
třtinový cukr3 lžíce
Drobenka:
tuk Hera máslová35 gtřtinový cukr4 lžícehrubá mouka6 lžic
vanilkový pudink1/2 sáčku
Ovoce na koláč:
vypeckované švestky na měsíčky1 mistička
Na formu:
máslo/tuk1 kousíčekstrouhaný kokos na vysypání1 hrstka
špaldová mouka ( typ 630) 250 g, vejce 2 ks, prášek do pečiva bez fosfátů 1 ks, třitnový cukr 100 g, tuk Hera máslová 90 g, mléko 100 ml, tvaroh 250 g, vejce 1 ks, vanilkový pudink 1/2 sáčku, třtinový cukr 3 lžíce, tuk Hera máslová 35 g, třtinový cukr 4 lžíce, hrubá mouka 6 lžic, vanilkový pudink 1/2 sáčku, vypeckované švestky na měsíčky 1 mistička, máslo/tuk 1 kousíček, strouhaný kokos na vysypání 1 hrstka

Příprava

Koláčů s ovocem v létě není nikdy dost. U nás se peče často a nejen o víkendu. Pokud máme chuť na něco dobrého nebo nás jen honí mlsná. Mám ráda takové koláče, u kterých můžete ovocnou náplň měnit dle sezónního ovoce. V tuto dobu jsou aktuální švestky, hrušky a jablka. Tento koláč bude výborný s každým druhem tohoto ovoce.

Nejprve si vymažeme plech a vysypeme kokosem. Dáme stranou. V míse si vyšleháme cukr s vejci, poté přidáme povolený tuk a promícháme. Přisypeme prosátou mouku a prášek do pečiva a přiléváme vlažné mléko. Těsto prošleháme.

V druhé míse si připravíme tvarohovou náplň. Smícháme tvaroh s vejcem, cukrem a pudinkovým práškem.

Nakonec ve třetí misce si smícháme cukr, tuk, mouku a pudinkový prášek a vznikne nám sypká směs na drobenku. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

Na plech dáme nejprve těsto, které pomocí stěrky rozetřeme do všech stran, na něj rozetřeme tvarohovou náplň, na náplň poklademe omyté, vypeckované a nakrájené švestky a nakonec koláč posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-35 minut.

Dobrou chuť! 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-09-04 Dezerty

Poznámka

Nezapomeňte si schovat kousíček tuku na vymazání formy nebo plechu. Vysypávám strouhaným kokosem, ale můžete použít klidně i hrubou mouku nebo strouhanku. To už nechám na vás.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI