Tapioka pudink z kokosového mléka a ovoce zpět

Ingredience:
tapioka perly - DNM Tapioka200 gkokosové mléko400 mljablko1 ks
hruška1 kslesní borůvky2 hrsti
tapioka perly - DNM Tapioka 200 g, kokosové mléko 400 ml, jablko 1 ks, hruška 1 ks, lesní borůvky 2 hrsti

Příprava

Zásoby borůvek v mrazáku, které přivezla babička si říkali o nějakou mňamku. Tapioka perly jsem chtěla hodně dlouho vyzkoušet a zařadit do synova jídelníčku a zároveň jsem byla zvědavá na jejich chuť. Tak vznikl tento dezert.

Tapiokové kuličky jsem nechala namočené 24hod. 3/4 větší skleničky necelých 200g. Přidala 400ml kokosového mléka. Vařila tak 15-20 min než byla většina tapioky průsvitná. Tak poznáme, že je hotová. Jablko, hrušku a hrst borůvek společně rozmixujeme a dáme na dno. Přidáme uvařenou tapioku, ozdobíme borůvkami.

Tapioka je výrazná, takže je třeba ji nakombinovat s výrazným ovocem. 
Za tip na tento recept moc děkuji Lucii Rosenbergové.

2016-01-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI