Tartaletky plněné mangovým pudinkem s mangem a jahodami zpět

Těsto:
špaldová hladká mouka100 ghladká celozrnná špaldová muka60 gžloutek1 ks
třtinový cukr20 gAlsan bio100 gČeské Ghíčko2 lžíce
Náplň:
tapioka perly DNM50 grýžovo-kokosové mléko Provamel300 mlmango Kent1/2 ks
pokrájené jahody a mango na ozdobení
špaldová hladká mouka 100 g, hladká celozrnná špaldová muka 60 g, žloutek 1 ks, třtinový cukr 20 g, Alsan bio 100 g, České Ghíčko 2 lžíce, tapioka perly DNM 50 g, rýžovo-kokosové mléko Provamel 300 ml, mango Kent 1/2 ks, pokrájené jahody a mango na ozdobení

Příprava

Trošku mi ujela ruka a udělala jsem více tapioka pudinku, než jsem chtěla. Jelikož mě spojení manga s tapiokou velmi zaujala, rozhodla jsem se připravenou směs použít i na náplň do tartaletek. Je úžasné, jak výborné věci vznikají náhodou. K odpolední kávičce jsme si s babičkou zamlsali.

Příprava těsta je velmi snadná. Prosejeme si mouku, přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto, které namačkáme do formiček, pamatujeme na to, že tartaletky budeme plnit, takže těstem vytvoříme pouze dno a stěny, nedělejte dno a stěny příliš slabé, těsto je křehké. Těsto na dně propícháme vidličkou, aby se nám při pečení nezvedalo. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme, dokud nezačnou okraje růžovět, přibližně 20 minut. Je třeba hlídat, každá trouba peče jinak.

Mezitím si připravíme tapioka pudink. Pokud chceme mít Tapioku rychleji vařenou tak si ji namočíme přes noc.
Tapioku můžeme namočit jen do vody. Já ji namočila do rýžovo-kokosového mléka. Použijeme tolik mléka, aby byla Tapioka ponořená + 4cm nad.
Druhý den nalijeme do hrnce, přidáme zbylé mléko a vaříme, dokud není většina kuliček průsvitná. Odstavíme, přidáme větší část manga a rozmixujeme. Každý máme jiné chutě, takže pokud se vám bude zdát směs málo sladká, můžete přidat více manga, banán a nebo přisladit.

Po upečené tartaletky necháme vychladnout, naplníme pudinkem a ozdobíme pokrájeným mangem a jahodami.

2016-03-29 Dezerty

Poznámka

Kdo nemá čas uvařit tapioku, stačí rozpustit agar zamíchat s ovocem, nechat vychladnout a náplň je na světě.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI