Teff dezert se šmakounem, hruškou, jahodami a limetkou zpět

Ingredience:
teff zrn světlé50 gpřírodní Šmakoun100 gšťáva z limetky dle chuti
hruška1 ksjahody na ozdobení
teff zrn světlé 50 g, přírodní Šmakoun 100 g, šťáva z limetky dle chuti, hruška 1 ks, jahody na ozdobení

Příprava

Už jsem delší dobu nedělala teff a v lednici mi zůstal načatý šmakoun, blesklo mi hlavou, že by se dal použít do dezertu a ve spojení s teff zrnem, které má lehce oříškovou chuť bude dokonalou kombinací, přidala jsem hrušku a šťávu z limetky a vnikl tento dezertík a jako sladkou tečku jsem jej ozdobila jahodami.

Zrníčka teffu nejdříve na jemném sítku propláchneme. Po té je zalijeme 3 násobným objemem vody. Přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší stupeň a dusíme pod pokličkou 15 minut. Zrno nejprve plave. Pak si začne sedat ke dnu přibližně po 10 minutách a to je doba, kdy je zapotřebí míchat. Pozor může se připálit. Uvařený teff je měkký, má lahodnou oříškovou chuť a příjemné aroma. Po uvaření teff zrna přidáme šmakouna, nastrouhanou hrušku a šťávu z limetky. Rozmixujeme tyčovým mixérem, nandáme do pohárů a ozdobíme jahodami. Pokud budete připravovat dezert pro dospělé, můžete jej přisladit.

2016-03-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI