TORTA ALLA GIANDUJA / Nugátový koláč zpět

Těsto:
hladká mouka110 gkrupicový cukr50 gmáslo (studené)45 g
kypřící prášek1 lžičkakakao10 gžloutky2 ks
olivový olej1/2 lžičkysůl špetka
Krém:
nutella (vaše oblíbená pomazánka typu nutella)150 ghořká čokoláda (na vaření)50 g33% smetana100 ml
mléko100 mlvejce1 ksovoce na ozdobu dle chuti
hladká mouka 110 g, krupicový cukr 50 g, máslo (studené) 45 g, kypřící prášek 1 lžička, kakao 10 g, žloutky 2 ks, olivový olej 1/2 lžičky, sůl špetka, nutella (vaše oblíbená pomazánka typu nutella) 150 g, hořká čokoláda (na vaření) 50 g, 33% smetana 100 ml, mléko 100 ml, vejce 1 ks, ovoce na ozdobu dle chuti

Příprava

Dokonalý, čokoládový a vláčný koláč podle Itala Emanuela. Ozdobený ovocem, které se mi k čokoládovým dezertům vždycky hodí, je úplně neodolatelný. A nakonec, vůbec není pracný. Tak to taky zkuste.

Máslo pokrájejte na malé kousky, dejte do mísy a přidejte i ostatní ingredience na těsto. Vypracujte těsto a nechte ho ve fólii odpočinout 30 minut v lednici. 

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, přilijte mléko, smetanu a nutellu. Vše promíchejte do hladka a nechte vychladnout. Nakonec do vychladlé čokoládové směsi vmíchejte vajíčko.

Formu na koláč vymažte máslem. Těsto vyválejte a vyložte jím dno formy. Ze zbytků udělejte okraje koláče. Na těsto vlijte čokoládovou směs a v troubě vyhřáté na 170°C pečte asi 20 minut.

Nakonec ozdobte ovocem podle chuti, ale jde to i bez něj. Nebo zkuste ke koláči přidat na talíři kopeček vanilkové zmrzliny. 

2017-12-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI