Třešňové nanuky zpět

Ingredience:
mléko (ovesné)300 mltřešně250 gmandlové máslo3 lžičky
vanilkový extrakt1 lžička
mléko (ovesné) 300 ml, třešně 250 g, mandlové máslo 3 lžičky, vanilkový extrakt 1 lžička

Příprava

Co by bylo léto bez nanuků a zmrzlin! Asi málokdo z nás si slunečné a horké dny umí představit bez té chladivé sladké pochoutky. Přiznám se, že dřív jsem si kupovala hlavně ty pestrobarevné, přeslazené nanuk plné chemie a barviv. Teď už mě vůbec nelákají a raději si zajdu na kvalitní poctivé gelato, hlavně do Creme de la Creme na slaný arašíd a pistácii. Občas nás ale přepadne chuť na zmrzlinu i doma to je ten správný čas mít v mrazáku zásobu domácích nanuků.

Domácí nanuky mají hned několik výhod, jsou zdravé, víte přesně co v nich je a hlavně si pokaždé uděláte přesně takový, na který máte zrovna chuť. Mně se tentokrát v lednici sešel zbytek krásně zralých třešní a ovesného mléka a hned bylo jasno, co s nimi. K dokonalosti doladíte nanuky praženým mandlovým máslem a kapkou vanilky.

A jaké jsou vaše oblíbené příchutě?

Třešně odpeckujeme a hodíme do mixéru. Přidáme mléko a mandlové máslo a vše společně rozmixujeme. Hotovou směs nalijeme do formiček na nanuky, doprostřed zapíchneme dřevěnou tyčku a dáme do mrazáku vychladit.

2017-06-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI