Tvarohová bábovka s jahodami pro děti od 1 roku zpět

Ingredience:
vejce2 kskokosový olej100 mlcukr1/2 hrnku
tvaroh1 vaničkamléko150 mlkypřící prášek bez fosfátů10 g
hladká celozrnná špaldová mouka1,5 hrnkujahody2 hrsti
vejce 2 ks, kokosový olej 100 ml, cukr 1/2 hrnku, tvaroh 1 vanička, mléko 150 ml, kypřící prášek bez fosfátů 10 g, hladká celozrnná špaldová mouka 1,5 hrnku, jahody 2 hrsti

Příprava

Máte-li na zahrádce už jen zbytky malých jahod, a nebo vám ze sběru zbyly ne úplně nejčerstvější kousky, budete možná hledat inspiraci, kterak je ještě zužitkovat. Přináším tedy jednu na vláčnou bábovku plnou jahod.

Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte rozpuštěný kokosový olej, mléko a vaničkový tvaroh. Poté vmíchejte kypřící prášek a mouku. Těsto si můžete umíchat v robotu, stejně jako já ve svém Masterchefovi, jen jahody vmíchejte až nakonec ručně, abyste je nerozmašírovali. Pokud máte menší kousky, můžete je nechat celé, větší nejdříve pokrájejte. 

Nalijte do bábovkové formy a pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 minut.

Nahoře je bábovka zdobená bílou čokoládou a čerstvými jahodami. Přiznávám bez mučení, že jsem to udělal především z estetických důvodů (by se vám líbila), neb si uvědomuju, že kvalita bílé čokolády z výživového hlediska je věc diskutabilní.

Dětská specifika:

  • Podávání celozrnných potravin malým dětem je poměrně složitá problematika, která se v rámci tohoto krátkého odstavce nedá zcela obsáhnout. Může být pro střeva zatěžující, na durhou stranu je ale pro tělo přínosnější. Doporučuji občasné podávání celozrnných potravin a tím postupné zvykání dítěte na jejich složitější trávení, forma tohoto podání je na vás.
  • Pokud se budete chtít celozrnné mouce vyhnout, můžete ji nahradit klasickou bílou a vše bude fungovat obdobně.
  • Tvaroh pro vyšší obsah bílkovin podáváme od 1 roku.
  • Jahody jsou jako alergen doporučovány taktéž od 1 roku, nebála bych se je u zdravého dítěte vyzkoušet dříve (ale v sezóně).
2017-06-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI