Tvarohovo-karamelový řez zpět

Ingredience:
hladká mouka500 mlcukr (stačí méně) dala jsem kombinaci řepného a třtinového250 mlolej250 ml
vlažné mléko250 mlvejce2 kskakao holandského typu2 lžíce
prášek do pečiva1 balíčekželatina4 plátkystudená voda4 - 5 lžic
tvaroh v kostce500 gkysaná smetana200 gkaramelové salko1 balení
šlehačka na šlehání200 mlhořká čokoláda (použila jsem 81% Equador Arriba)100 g
hladká mouka 500 ml, cukr (stačí méně) dala jsem kombinaci řepného a třtinového 250 ml, olej 250 ml, vlažné mléko 250 ml, vejce 2 ks, kakao holandského typu 2 lžíce, prášek do pečiva 1 balíček, želatina 4 plátky, studená voda 4 - 5 lžic, tvaroh v kostce 500 g, kysaná smetana 200 g, karamelové salko 1 balení, šlehačka na šlehání 200 ml, hořká čokoláda (použila jsem 81% Equador Arriba) 100 g

Příprava

Připravte pro návštěvu jednoduché, ale přesto vynikající řezy....

Jednoduchý piškot: Celá vejce vyšleháme s oběma cukry do lehké pěny, opatrně přiléváme olej. Pak metlou zamícháme střídavě vlažné mléko a prosetou mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem. Vylijeme do plechu vymazaného a vysypaného anebo vyloženého pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 185 - 200°C (respektujeme vlastní troubu) na spodní a horní ohřev. Piškot je upečený, pokud se odlepuje od stěn plechu a má mechovitou konzistenci. Pro jistotu použijeme špilktest. Necháme dobře vychladnout na mřížce nebo podložce, nechávám i s papírem, lépe se s řezem manipuluje.

Ještě jednodušší krém: Plátky želatiny namočíme do 4-5 lžic studené vody a necháme v klidu pracovat. Rozšleháme tvaroh s kysanou 
smetanou, pilně a neúnavně, aby krém neměl hrudky, pěkně dohladka. Postupně zašleháváme karamelové Salko, množství nechám na Vás, podle chuti, polovina se mi zdála málo…dala jsem 3/4 plechovky. Hodně záleží na kvalitě a chuti tvarohu. Želatinu postavíme na sporák a pozvolna zahříváme do úplného rozpuštění, přivedeme téměř k varu, ale nevaříme!! Do horké vmícháme dvě lžíce krému a tuto směs vmícháme do zbytku krému. Navrstvíme na vychladlý piškot a necháme ztuhnout. Stačí cca 2 hod.

Polijeme polevou: Šlehačku necháme dojít k varu, postupně vmícháme hořkou čokoládu nalámanou na malé kousky. Necháme dobře rozpustit, umícháme do hladké a lesklé polevy. Nalijeme na ztuhlý krém, zdobíme podle fantazie (tu nemám).

Krájíme na řezy. 

2014-08-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI