Tvarohovo-polentový koláč s jahodami zpět

Ingredience:
instantní polenta2 hrnkypolotučný tvaroh2 vaničkyvejce2 ks
jahody400 grostlinný olej1/2 hrnkukypřící prášek1 ks
med1/2 hrnkusůl špetka
instantní polenta 2 hrnky, polotučný tvaroh 2 vaničky, vejce 2 ks, jahody 400 g, rostlinný olej 1/2 hrnku, kypřící prášek 1 ks, med 1/2 hrnku, sůl špetka

Příprava

Někteří možná slyšíte o polentě poprvé. O co tedy vlastně jde? Polenta je kaše připravená ze žluté kukuřičné mouky a vody. Rozšířená je především v severní Itálii. Vyrábí se předvařením v páře, proto je zachována její přírodní chuť. U nás se nejčastěji prodává jako instantní kukuřičná polenta. Koupíte ji bez problémů v obchodě se zdravou výživou nebo v supermarketu. A dobrá zpráva pro celiaky. Je přirozeně bezlepková. S polentou nevařím určitě naposledy. Dají se z ní vykouzlit různé kaše, knedlíky nebo placky. Hodí se jako příloha k masu nebo zelenině. Další recepty z polenty třeba příště.

Polentu smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme ostatní suroviny a promícháme.
Do směsi přidáme polovinu jahod nakrájených na kousky.
Vlijeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a poklademe zbytkem jahod.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30-35 minut.

Dobrou chuť! 

2014-09-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI