Ingredience: | |||||
měkký tvaroh | 1 ks | zakysaná smetana | 1 ks | smetana na šlehání | 1 ks |
vanilínový cukr | 1 ks | cukr moučka | dle potřeby | kůra z 1 citronu | dle chuti |
drobné ovoce (jahody, maliny, borůvky) | dle chuti | ||||
Korpus: | |||||
žloutky | 4 ks | bílky - ušlehat tuhý sníh | 4 ks | moučkový cukr | 4 lžíce |
olej | 1 lžíce | polohrubá mouka | 4 lžíce | prášek do pečiva | 1 lžička |
kakao | 2 lžíce |
Někomu se nechce dělat dort, někdo to třeba neumí, a proto je nejjednodušší dát všechno do poháru a vypadá to skvěle. Kakaový korpus, svěží tvarohový krém a ovoce. Co víc si přát...
Nejprve připravte krém. Tvaroh vymíchejte se zakysanou smetanou, cukry a nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu dohladka. Smetanu na šlehání vyšlehejte dotuha a vmíchejte zlehka k tvarohové směsi. Vložte do lednice.
Dále připravte těsto na korpus. Žloutky, cukr, olej vyšlehejte do pěny a za stálého šlehání přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Lepší je to přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta, jen tak lehce stěrkou. Plech vyložte pečícím papírem a vlijte na něj těsto. Vložte do trouby rozpálené na 170°C a pečte cca 15 minut. Zkuste špejlí. Po upečení nechte zcela vychladnout.
Připravte si sklenky (poháry), ve kterých budete dezert servírovat. Sklenkou vykrajujte z korpusu kolečka, kterými vyložte nejprve dna sklenek. Na ně pak urovnejte část tvarohového krému, vmáčkněte do něj ovoce a opět přikryjte kolečkem korpusu. Pokračujte do upotřebení surovin. Na povrchu by měl být krém, který dozdobte ovocem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI