Úsporné rohlíčky zpět

Ingredience:
hladká špaldová mouka140 gčekankový sirup30 govesné vločky60 g
semínka z vanilkového lusku dle chutimáslo75 gvanilkový a moučkový cukr (protein) na obalení
hladká špaldová mouka 140 g, čekankový sirup 30 g, ovesné vločky 60 g, semínka z vanilkového lusku dle chuti, máslo 75 g, vanilkový a moučkový cukr (protein) na obalení

Příprava

Tyto rohlíčky s opraženými vločkami a vanilkou vás určitě nezklamou. Je to skvělá alternativa ke klasickému cukroví a chutná skvěle. Opražené vločky jsou plné zdravých sacharidů a krásně voní. Když jsem dávala ochutnávat, tak nikdo nepoznal, že tam nejsou ořechy.

Vločky opražíme na suché teflonové pánvi, umeleme, smícháme s moukou, sladidlem, semínky z vanilkového lusku a tukem. Důkladně prohněteme (ideálně v robotu) a necháme 30 minut odpočinout. Tvarujeme malé rohlíčky a pečeme na vymazaném plechu při 180 stupních. Ještě horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým nebo skořicovým cukrem. Nebo můžete jako já použít protein.

2017-11-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI