Vanilkovo-kokosová panna cotta zpět

Ingredience:
plechovka kokosového mléka1 ksprášková želatina agar-agar1 vrchovatá lžičkavanilkový lusk1/2 ks
semínka z granátového jablka4 lžíce
plechovka kokosového mléka 1 ks, prášková želatina agar-agar 1 vrchovatá lžička, vanilkový lusk 1/2 ks, semínka z granátového jablka 4 lžíce

Příprava

Panna cotta, česky "vařená smetana", je italský dezert. Je to vlastně smetana svařená s želatinou, mlékem a cukrem. Horká se vlévá do formiček, nechá se ztuhnout a podává se s ovocem, karamelem nebo nebo čokoládovou polevou. Ale to bych nebyla já, abych si recept zase neupravila podle sebe. Na panna cottu jsem se chystala už hodně dlouho. Chtěla jsem jí vařit už v pondělí. S nadšením jsem si připravila všechny suroviny, do hrnce jsem vlila kokosové mléko, škrtla zapalovačem, a zjistila jsem, že v celém domě nefunguje plyn. Fakt mě to naštvalo, protože jsem se na ní tak těšila. Ale dnes už všechno bezvadně funguje, plyn už syčí (naštěstí né z trouby ven) a panna cotta je tady v celé své kráse.

Do hrnce vlijeme kokosové mléko a za stálého míchání přidáme práškovou želatinu. Z vanilkového lusku vyškrabeme špičkou nože dužinu a přidáme ji k mléku. Jakmile začne kokosové mléko vařit, ihned ho odstavíme ze sporáku. Směs vlijeme do formiček a necháme v lednici ztuhnout. Poté ozdobíme semínky z granátového jablíčka a můžeme podávat. Kdo má rád sladší chuť dezertů, může si panna cottu lehce osladit.

2014-10-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI