Vánočka ze špaldové mouky zpět

Ingredience:
špaldová mouka480 gmáslo150 gvejce do těsta + 1 vejce na potření1 ks
třtinový cukr100 gBIO vanilkový cukr2 lžícemléko250 ml
droždí1/2 kostkysůl špetkarozinky hrst
plátky kokosu dle chuti
špaldová mouka 480 g, máslo 150 g, vejce do těsta + 1 vejce na potření 1 ks, třtinový cukr 100 g, BIO vanilkový cukr 2 lžíce, mléko 250 ml, droždí 1/2 kostky, sůl špetka, rozinky hrst, plátky kokosu dle chuti

Příprava

Dnes jsem pekla svou první vánočku v životě. Není to zrovna kandidátka na nejhezčí vánočku roku, ale chuťově je prostě úžasná. Je krásně máslová a vůbec není vysušená. Přenesla jsem se do svých dětských let, kdy jsem se ráno probudila a na stole mě čekala vánočka namazaná máslem a k tomu horké kakao.

Z dvou lžic vanilkového cukru, droždí a trošky mléka si vyrobíme kvásek a necháme ho vzejít. Mezitím si ve větší míse smícháme mouku, vejce, cukr, špetku soli, mléko a přidáme rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme hotový kvásek. Mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne vláčné těsto. Do těsta nakonec přidáme rozinky a necháme ho cca hodinku kynout na teplém místě. Vykynuté těsto si rozdělíme na kousky podle toho, jak budeme vánočku zaplétat. Doporučuji najít si na internetu postup nebo video, jak vánočku zaplést. Je to opravdu jednoduché a zvládne to každý :-) Hotovou vánočku přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 45 minut.

2014-12-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI