Vločková kaše s jablíčky pro děti od 7 měsíců zpět

Ingredience:
kombinace špaldových a žitných vloček50 gmléko150 mlmenší jablo1 ks
celá skořice a špetka mleté na ozdobu1 ks
kombinace špaldových a žitných vloček 50 g, mléko 150 ml, menší jablo 1 ks, celá skořice a špetka mleté na ozdobu 1 ks

Příprava

Ideální snídaně. A bez přidaného cukru, neboť jablíčka kaši příjemně osladí. Po ránu vás navíc zahřeje a nastartuje. 

Vločky nasypte do hrnce, zalijte mlékem, přidejte oloupané a na drobné kostky nakrájené jablko, celou skořici, a za mírného bublání uvařte (zpravidla do pěti minutek, dle druhu vloček). Až vločky i jablka změknou a mléko se částečně odpaří, máte fázi vaření za sebou. Přemístěte do mixéru nebo projeďte tyčovým, aby vznikla kaše. V případě potřeby doslaďte troškou sladu, sirupu nebo cukru, ale jablíčka jsou sladká natolik, že malé děti podle mého názoru doslazovat nepotřebují. Můžete ozdobit libovolným ovocem a zaprášit špetkou mleté skořice. 

Dětská specifika

  • vločky s obsahem lepku (jako jsou například zmiňované ovesné, špaldové nebo žitné) jsou vhodné pro děti od zavedení lepku, což bývá cca měsíc po začátku přikrmování. Bezlepkové (např. rýžové, jáhlové, pohankové apod.) jsou dokonce vhodné od začátku přikrmování. Přesto ale myslete na to, že obilné vločky jsou obtížněji stravitelné a z většího množství může mít vaše děťátko střevní potíže a třeba i neklidnou noc. Proto ji nedoporučuju podávat malým dětem před spaním. 
  • mléko v tepelně upravené formě je vhodné pro děti od 1 roku a mělo by být čerstvé a plnotučné. Pro menší děti můžete uvařit kaši ve vodě nebo vhodném rostlinném mléce (např. rýžovém). Pokud chcete s kaší zároveň dodat děťátku mléčnou dávku, uvařte ji ve vodě a po lehkém zchládnutí vmíchejte prášek umělého mléka. 
  • skořice je alergen a je vhodné ji otestovat spíše až po prvním roce
2016-01-21 Dezerty

Poznámka

V tomto receptu můžete místo špaldových či žitných vloček samozřejmě použít i klasické ovesné. Mléko použijte pro děti od 1 roku, dříve ze nahradit rostlinným mlékem nebo vodou. Skořice je pro děti od 1 roku.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI